Gigabyte A320M sürekli BIOS'u sıfırlıyor

scraft

Centipat
Merhabalar;
Anakartı aldığımdan günden beri güncellemelerini yapıyorum. F31 güncellemesiyle 3.nesil Ryzen desteği geldi ve OC kilidi açıldı. Şu anda güncel sürüm olan F40E kullanmaktayım. Bilgisayarı her açışımda BIOS ayarları sıfırlanıyor. Yedek BIOS'u devreye sokmayı da denedim o da çözüm olmadı. Okuduğunuz için teşekkür ederim, önerilerinizi bekliyorum.

Sistem: Gigabyte A320M ds-2.
: Ryzen 3 1200(o. C. 4.0GHz)
2x8GB G.Skill Ripjaws RAM(o. C. 2600MHz default 2133)
ASUS ROG STRIX OC RX570 4 GB(o. C. 1450MHz Core )
650W 80+ PSU.
Sistemin ısınma problemi yok. Windows sürümü ve bütün sürücüler güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
A320m- O.c Kilidini Açıldımı ?

Bilgisayarı her kapatıp açmada fişini çekiyor musunuz?

Zorla kapatınca BIOS sıfırlanması ile ilgili bir yazı okumuştum normal olarak kapatıp deneyin.
Eğer fişi çekmediğin zaman böyle bir sorun yaşamıyorsan yapabileceğin hiç bir şey yok. Testi yapıp sonucu bildir.
Bilgisayar tamamen kapandıktan sonra çekiyordum , dediğinizi yaptım fişi çekmedim ve bios sıfırlanmadı. Teşekkür ediyorum yardım ettiğiniz için. Rica etsem bunun nasıl olduğunu açıklayabilir misiniz ? Sonuçta ayarlar kaydediliyor neden fişi çektiğimde otomatik sıfırlanıyor anlamış değilim . Anakartı değiştirmelimiyim sizce ?

CMOS bilgisayar açıkken veya bilgisayar fişi takılı kapalı konumda ilen PSU'nun +5VSB kanalından beslenir. Bilgisayar kapalı iken bile +5VSB kanalının elektriği kesilmez. Böylece CMOS ayarlarını tutmaya devam eder. PSU'nun fişi çekilince CMOS pilden beslenir. Yani fişi takılı bilgisayarda CMOS pilinin bir önemi yoktur. Anakartınız fişi çekilince CMOS piline geçiş yapamıyor ve CMOS kayıtları siliniyor. Bu durumda anakartınızın tamir görmeli yada değişmeli. Kapalı bilgisayarda BIOS'un CMOS üstünde bir hükmü yoktur. Yani BIOS'u yeniden yüklemek de bir çözüm sağlamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…