Gigabyte A520M h vs Gigabyte B550M-K

Bütçe
0

MetalDreamer3

Kilopat
RAM
XLR 3200MHZ 4X8GB
İşlemci
Ryzen 5 5600X
Merhaba,
Ryzen 5 5600X işlemcili AMD sistemim için şu anda Gigabyte B550M-K anakart kullanıyorum ama elimde Gigabyte B520M h anakartım da mevcut.

Görseldeki sisteme sahibim sistemin kasa RGB Controller'i var ama bu RGB Controlleri anakart da soketi olmadığı için bağlayamadım. Bu soket 520 anakartta mevcut ancak 550M k da mevcut değil.
Ek olarak işlemcim için Curve Optimizer yapmayı denedim ama BIOS aşırı karışık ve kısıtlı geldi sebebini bilmiyorum.
Ryzen Master kullanmayı denedim orada da Curve Optimizer seçeneği gözükmüyor her ne sebep ise. Bunun için çok uğraştım araştırdım ama bu forumda bile açılan konular cevapsız kalmış bknz;KONU 1ve KONU 2
Anakart BIOS üzerinden undervoltage yapmayı denedim BIOS'un aynı arayüzünü bulamadım rehber araştırmalarımda.

Kullandığım B550M-K anakartın BIOS'u bu şekilde ^^^^^^ (görsel temsilidir)

konu başlığına gelecek olursak B550M-K vs A520M h ikisi de elimde mevcut bu sistem için sizce hangisi daha sağlıklı hangisini kullanmalıyım?
Sistemim;

R5 5600X.
4x8GB 3200MHz.
RX 7700 XT.
650W PSU.

Her türlü B550M, A520M kullanırsanız işlemci hızını kısıtlayabilir, başıma geldi ve geliyor, işlemci tam potansiyelde çalışmıyor, R5 5600 ve A520M kullanıyorum.
Ayrıca a serisinin neredeyse tüm anakartların da overclock yapamıyorsunuz, o nedenden ötürü Curve Optimizer de kullanamazsınız.

Tavsiye için teşekkür ederim, peki curve optimizer gözükmemesi sorununu nasıl çözebilirim ryzen master'da o alan gözükmüyor. Bios üzerinde de aynı bios üzerinden udervoltage anlatan rehber bulamadım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…