Çözüldü Gigabyte A520M-K V2 BIOS Update'de "BIOS ID check error" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ksaasta

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Sistemimi yükseltmeyi düşündüğüm için anakartımın BIOS sürümünü kontrol ettim ve en eski sürümde olduğunu fark ettim. Bunun üzerine USB belleğimi Rufus ile hazırladıktan sonra, Gigabyte'ın internet sitesinden A520M-K V2 anakartımın en son BIOS sürümünü indirip USB belleğime aktardım. Ardından BIOS'a girerek Q-flash aracıyla güncellemeyi denedim ancak "BIOS ID check error" hatası aldım.

Anakartımın revizyonunun (1.0 mı yoksa 1.1 mi olduğu) konusunda emin olamıyorum; bana kalırsa 1.1 ancak yine de ekteki fotoğraflar durumu netleştirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca, CPU-Z programında revizyon kısmında neden "X. X" yazdığını da merak ediyorum. Normalde burada 1.0 veya 1.1 gibi net bir revizyon bilgisinin olması gerekmez miydi?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-13 182614.png
    11,8 KB · Görüntüleme: 25
Ekteki fotoğraf ne yazık ki yardımcı olamıyor hocam, kasanızı açıp anakartınızın üstünde (muhtemelen sol altta) yazan değerden kontrol edebilirsiniz hangi revizyon olduğunu.

Bakıyorum.

Ekteki fotoğraf ne yazık ki yardımcı olamıyor hocam, kasanızı açıp anakartınızın üstünde (muhtemelen sol altta) yazan değerden kontrol edebilirsiniz hangi revizyon olduğunu.

1.0'mış hocam.
İyi de onu da denemiştim ondan da galiba cant read file diyordu.
Ama deneyeyim bir daha.

Son düzenleyen: Moderatör:

Evet hocam her şey aynı. Belleğim FAT32 ve BIOS'ta görünüyor dosyayı seçiyorum ama error veriyor. Bir de şu an BIOS'um F3a olarak görünüyor ama ne 1.1 ne de 1.0 da böyle bir Update yok normal mi bu?
Lan acaba düz A520M-K mı?

Şaka gibi ben neden 3 yıllık PC'min anakartını yanlış biliyorum ya.
Hocam 5000 serisi uymuludur değil mi? 5600'e yükselteceğim işlemcimi de.
Çok sağ olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…