Gigabyte A520M-K V2 R5 5500 taktıktan sonra ekran yok

Kağan Mehmet

Centipat
Daha fazla  
Gigabyte A520M-K V2 anakarta Ryzen 5500 taktım ama hiçbir şekilde görüntü gelmedi. Ekran kartı ile de denedim fakat yine gelmedi sorun güç kaynağı ile olabilir mi 500W'lık bir gül kaynağı kullanıyorum.
Anakart Gigabyte A520M-K V2.
Ekran kartı ASUS Dual GeForce GTX 1060 6 GB.
İşlemci Ryzen 5 5500.
RAM Kingston Fury 16 GB.

Gigabyte A520M-K V2 anakarta Ryzen 5500 taktım ama hiçbir şekilde görüntü gelmedi. Ekran kartı ile de denedim fakat yine gelmedi sorun güç kaynağı ile olabilir mi 500W'lık bir gül kaynağı kullanıyorum.
Anakart Gigabyte A520M-K V2.
Ekran kartı ASUS Dual GeForce GTX 1060 6 GB.
İşlemci Ryzen 5 5500.
RAM Kingston Fury 16 GB.
Sistem hiç çalışmıyor mu? PSU marka model nedir? Sistem eğer çalışıyorsa HDMI veya hangi görüntü kablosunu kullanıyorsanız, ekran kartına taktığınızdan emin misiniz?

Sistem çalışıyor ekran kartının ve işlemcinin fanları dönüyor fakat ekran gelmiyor.
Sistem hiç çalışmıyor mu? PSU marka model nedir? Sistem eğer çalışıyorsa HDMI veya hangi görüntü kablosunu kullanıyorsanız, ekran kartına taktığınızdan emin misiniz?

PSU markası aerocool 500w

Sistem çalışıyor ekran kartının ve işlemcinin fanları dönüyor fakat ekran gelmiyor.
Başka bir monitörle denemediyseniz deneyin televizyon uyumluysa televizyon olur varsa başka bir uyumlu monitör o da olur. Güç kaynağından kaynaklı bir sorun olduğunu pek sanmıyorum çünkü sistem bu durumda çalışıyor.

Başka bir monitörle denemediyseniz deneyin televizyon uyumluysa televizyon olur varsa başka bir uyumlu monitör o da olur. Güç kaynağından kaynaklı bir sorun olduğunu pek sanmıyorum çünkü sistem bu durumda çalışıyor.
Başka bir monitörle denemediyseniz deneyin televizyon uyumluysa televizyone olur varsa başka bir uyumlu monitör o da olur. Güç kaynağından kaynaklı bir sorun olduğunu pek sanmıyorum çünkü sistem bu durumda çalışıyor.
BIOS ekranı gelmiyor anakartın BIOS sürümü ile alakalı olabilir mi güncelleme yapmak mı lazım.

Önceki işlemciniz hangi işlemciydi ve en son ne zaman BIOS güncellemesi yaptınız? Bunun da bir ihtimali var ama belki monitör kaynaklı olabilir diye düşündüm. Denediniz mi?

Bilgisayarı daha yeni topladım. Monitör falan sıfır daha tüm bileşenler sıfır. Anakartıda internetten aldım o yüzden güncel mi bilmiyorum.

Bilgisayarı daha yeni topladım. Monitör falan sıfır daha tüm bileşenler sıfır. Anakartıda internetten aldım o yüzden güncel mi bilmiyorum.
Sisteme R5 5500 taktıktan sonra ekrana görüntü gelmiyor

Aklıma birçok ihtimal geliyor:

Ekran kartının PCI Express slotuna tam olarak oturmaması,
Kablonun ekran kartına tam olarak takılmaması,
Ekran kartının güç bağlantılarında sorun olması,
Monitörün giriş portuna takılı olan kablonun tam olarak takılmaması,
Ekran kartının güç bağlantısının tam olarak yapılmaması,
BIOS güncellemesinin yapılmasının gerekmesi,

BIOS'a girebiliyor musunuz?

Sisteme R5 5500 taktıktan sonra ekrana görüntü gelmiyor

Aklıma birçok ihtimal geliyor:

Ekran kartının PCI Express slotuna tam olarak oturmaması,
Kablonun ekran kartına tam olarak takılmaması,
Ekran kartının güç bağlantılarında sorun olması,
Monitörün giriş portuna takılı olan kablonun tam olarak takılmaması,
Ekran kartının güç bağlantısının tam olarak yapılmaması,
BIOS güncellemesinin yapılmasının gerekmesi,

BIOS'a girebiliyor musunuz?

Monitörde hiç tık yok şimdi bir yakınımız var bilgisayar işleriyle uğraşıyor ona götürdüm BIOS ile alakalı olduğunu söyledi güncellemesini yapacak yarın alacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı