Gigabyte A520M k V2 "SECURE_BOOT_VIOLATION" hatası veriyor

ibo.btu

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ben bugün yeni aldığım (Gigabyte A520M k v2) anakarta sistemimi taşıdım. Her zaman yaptığım gibi valotantı açmak istedim. Sonra 9003 hatası ile karşılaştım CSM kapatıp Secure Boot açtım. Bu işlemi yaptıktan sonra karşıma SECURE_BOOT_VIOLATION başlıklı bir hata çıktı ve ok a basınca bir süre hata ekrandan gidiyordu tekrar geliyordu 2. kezden sonra hiç gelmiyordu ama ekran bu sırada açık çarpıya basınca da aynısı oluyor başka bir şey yapamıyorum. Bilen varsa yazabilir mi?

Anakartınızın 24 pin güç girişinin altında CLR Cmos yazan 2 adet pin olacaktır. PSU dan 1/0 düğmesini 0 konumuna getirin. Ardından metal bir nesne tornavida anahtar vb ile görünen 2 pin arasında köprü yani şase işlemi gerçekleştirin. 2 Pine metali değdirin ve 10 15 saniye sabit tutun.

Ardından PSU güç düğmesini 1 konumuna alın ve sisteme start verin. İşlemler başarılı olursa sizi F1 ekranına atacaktır. Atmayıp direk BIOS ekranı acılırsa ayarları kontrol edin ve sıfırlandığından emin olun.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-28 004251.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-28 004251.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 11
Teşekkür ederim bu şekilde değilde açılırken 1 saniyeliğine gigabyte ekranı geliyo o 1 saniye de del yaptım girdim kapattım secure bootu ama hala van 9003 hatası alıyorum secıre bootuda açmak istemiyorum biraz araştırıp bulamazsam bununla ilgili farklı konu açacağım

Sıfırdan kurmakla uğraşmak istemiyorum farklı bir yolu yok mu BIOS güncellemek vesaire birçok uygulama indirdim çünkü tekrar günlerce beklemek istemem.

Sanmam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı