Gigabyte AB350 için işlemci ve RAM önerisi

Maeglin

Decapat
İyi günler herkese,

Daha önce parça parça bilgisayar toplamıştık. Şimdi geliştirmenin vakti geldi. Şu an için değiştirilmeyecek parçalar:
  • Masterbox lite 5 Kasa
  • High power 600w 85+ bronze ve güç kaynağı
  • GA-AB350-Gaming 3 (rev. 1.x) anakart almayı düşünüyorum dizaynı ve özellikleri olsun çok hoşuma gitti.
Ryzen 5 1600x veya 2600 işlemci almayı düşünüyorum bütçeme göre en uygun bunlar var. Hem yayın için hem de normal kullanım için. Hangisini almalıyım karar veremedim. İnternette OC'siz 2666 MHz RAM önermişler ve daha önce hiç OC yapmadım zararları ve faydaları nelerdir bilmiyorum. 8GB 3000 MHz ya da 2666 MHz hangisini önerirsiniz?

Bir de bu işlemciler için hem uygun hem performanslı işlemci sıvı soğutma hangisini önerirsiniz? Biraz karışık bir konu oldu fakat bu söylediklerim arasında bir biri ile uyumsuz olacaklar olursa söylerseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 1600X + soğutucu fiyatına R5 2600 tercih et. Ağır O.C yapmayacaksan sıvı soğutucuya veya ek bir soğutucuya ihtiyacın yok.

Alacağın RAM de 3200 MHz veya 3000 MHz olsun. Özellikle Ryzen sistemlerde 3000 MHz RAM performansı ciddi anlamda yükseltiyor.

RAM'e O.C yapma gibi bir işlem yok. 3000 MHz ve üstü RAM alırsan BIOS'u güncelleyip, BIOS'tan XMP açarak RAM'i 2933 MHz değerine otomatik bir şekilde çekebilirsin. Kolay bir işlem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende arkadaşlara katılıyorum ama anakart olarak B450 almanı öneririm. Tekrardan BIOS ile uğraşma diye.

Gigabyte A-B350 Gaming 3 daha iyi bir anakart yalnız.
Bu anakart gerçekten hoşuma gitti bunu alırsam o ryzen 5 2600 8gb 3000 mhz ramler uyumlu ve yeterli olacak mıdır? Çünkü anakartın sayfasında 2400 2667 destekliyor diyordu

Bu anakart gerçekten hoşuma gitti bunu alırsam o ryzen 5 2600 8gb 3000 mhz ramler uyumlu ve yeterli olacak mıdır?
Bütçem sadece 450 500 arası 16 ram alamıcam malesef. XMP desteği nedir acaba tam olarak şimdi aldığım zaman geri göndermekle uğraşmak istemiyorum kartı
Ben de aynı anakartı kullanıyorum, Dual BIOS özelliği bile almak icin yeterli. R5 2600 ile kullanmak için BOOS güncellemesi yapılmalı. Servis veya aldigin yer yapar.

RAM de uyumlu olur.
Dual bios ne işe yarar bilmem ama güzelmiş sanırım. İnternette yazıyorsa kendim de yapabilirim tam araştırmadım çünkü

450-500 TL arası 8 GB RAM bulmak mümkün. 16 GB bulmak maalesef çok zor..
XMP desteği, en basit haliyle bellek hızını BIOS üzerinden artırmaya yarayan bir araç diyelim. (Bknz: XMP Nedir? )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…