Gigabyte AB350M CPU Voltaj Ayarı Nereden Yapılır?

cerberus123

Megapat
Yer
Ankara/Eskişehir
Daha fazla  
Merhabalar, Recep Baltaş hocamızın "Voltaj düşürme rehberi" başlıklı bir videosunda çoğu anakartın Ryzen işlemcilere yüksek voltaj vermesinden dolayı ısınma sorunu ortaya çıktığını gördüm. Kendi sistemimi kontrol ettim ve benim de CPU voltajım 1,4 civarlarında dolaşıyor. BIOS ayarlarımı karıştırdım fakat manuel voltaj ayarını bulamadım. Konu hakkında bilgisi olan var mı?

IMG_0811.JPG
IMG_0812.JPG
Arkadaşlar konuyu zamanında açmıştım fakat cevap gelmeyince karıştırmak istemedim. Şu sıralar forumlarda sık sık 1.4-1.45 civarı voltaj değerlerinin yüksek olduğunu söyleyenleri görüyorum. Voltaj ayarımı sabit 1.35 civarlarına nasıl çekebilirim, bu anakart modelinin BIOS'u hakkında bilgisi olanlar var mıdır?

Son düzenleme:
Merhabalar... Gigabyte Bioslarda böyle sanırım. Ben de x470 UG kullanıyorum ve düz CPU Vcore ayarı yerine böyle çoklu ayarlar mevcut. Benim önerim, Ryzen Master adlı programı kullanarak undervolt/overclock(sabitleme bazında) yapmanızdır. Nasıl yapıldığına dair bilgi arıyorsanız, reddit ya da youtube üzerinden ulaşabilirsiniz. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız
Steam: Steam Community :: ABİ BAKSANA YA

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı