Bütçe
20000
Ben başka bir model zannettim, Legion 5 Pro olayını Reddit'te gördüm zaten, incelemelerini de izledim çok aman aman bir artısı yok. Fiyatını görmeden bir şey diyemem.
Aslında artısı var, çok hem de.
-2K panel.
-500 nit ekran.
-Free-Sync, G-Sync.
-16" ekran.
-MUX Switch.
-Metal alaşım kasa.
-125W 3070 (En güçlü 3070)
-Ryzen işlemci.
-İyi batarya performansı.
 
Aslında artısı var, çok hem de.
-2K panel.
-500 nit ekran.
-Free-Sync, G-Sync.
-16" ekran.
-MUX Switch.
-Metal alaşım kasa.
-125W 3070 (En güçlü 3070)
-Ryzen işlemci.
-İyi batarya performansı.
2K panel Monster'da bile var, 500 cd/metrekare ekran yeni bir şey değil; çoğu firma o kadar detaylı bilgi vermiyor kullanılan paneller de aynı değere sahiptir büyük ihtimal, Free-Sync olmayan yeni nesil Gaming Laptop yok, 20K bandındaki bilgisayarların çoğu zaten 17.3". Kaliteli üreticilerin kasaları da metal/alüminyüm alaşım. Ayrıca 125W 3070 en güçlü değil halihazırda GP76 Leopard'da 140W'lık versiyonu mevcut. İyi batarya performansına gelirsek Gaming Laptopta şarjdan çıkarıp oyun oynadıktan sonra iyi batarya diye bir şey yoktur, her türlü yetersiz kalır.
 
2K panel Monster'da bile var.
Bunu zaten artı olarak görüyorum Monster için.
500 cd/metrekare ekran yeni bir şey değil.
Yeni bir şey değil ancak çoğu üretici kullanmıyor, örnek olarak GP76 verebilirim, 314 nit ekranı var.
Free-Sync olmayan yeni nesil Gaming Laptop yok.
Free-Sync bataryada kullanırken iyi oluyor, G-Sync olmayan laptop çok fazla ancak.
20K bandındaki bilgisayarların çoğu zaten 17.3".
Mesele zaten Legion 5 Pro'nun ekranının büyük olması değil, normalde 15,6" panel kullanılan kasa boyutuna 16" panel takmaları. Hem 15,6" panel istemeyip hem 17,3" laptopların taşıma sorunu olduğunu söyleyen kişilerin tam olarak aradığı şey.
Ayrıca 125W 3070 en güçlü değil halihazırda GP76 Leopard'da 140W'lık versiyonu mevcut.
Yanlışınız var, GP76 Dynamic Boost ile 140W değerine ulaşıyor. Base değeri 116,7W. Legion 5 Pro'da 140W'a ulaşabiliyor Dynamic Boost ile. Bu değerlerden yola çıktığımızda Legion 5 Pro daha fazla performans veriyor.
İyi batarya performansına gelirsek Gaming Laptopta şarjdan çıkarıp oyun oynadıktan sonra iyi batarya diye bir şey yoktur, her türlü yetersiz kalır.
Oyun oynama amaçlı söylemedim zaten batarya performansını. Yine GP76'dan yola çıkarsam GP76'ya göre 4 saat daha fazla gidiyor pili.
 

300 nit piyasa ortalaması. 500 olması büyük bir artı.
FreeSync nasıl çoğu laptopta var? Bir elin parmağını geçeceğini sanmıyorum.
En güçlü 3070 125W'dır. Araştırabilirsiniz. GP76 ise 115W, dynamic Boost ile 140W'a çıkıyor.
 
1600P ekran sunmakta isteyince 1200P'ye düşüyor hem darboğaz olmuyor hem kaliteli oluyor.
Freesync hadi anladım da G-sync önemli detay. Batarya en ağır kullanımda 3 seneye gider o zamanda değiştirirsin. Soğutması kaliteli MSI gibi 94'lerde gezinen Intel'e benzemez. O kadar para vereceğim birde throttle olacak MSI'da. Lenova'yı büyük ihtimalle dandik marka sanıyorsunuz ama hiç de öyle değil.
 
Lenovo'ya kim dandik dedi hocam? Legion 5 Pro'nun sağladığı özellikler öyle aman aman değil hatta acele bile edildi. Yeni gelecek MSI ve ASUS ROG versiyonları ile karşılaştırınca anlarsınız ne demek istediğimi. Hiçbir şey bilmeden yanıt yazmayın bana.
 
Hiçbir şey bilemeden mi?
1-Asus'ta Mux yok.
2-MSI Intel'in ısınan işlemcilerine ve şaka gibi olan FHD panele sahip. 140W GPU'yu hangi model sunmuş Lenova'dan başka?
 
Yeni gelecek MSI ve ASUS ROG versiyonları ile karşılaştırınca anlarsınız ne demek istediğimi. Hiçbir şey bilmeden yanıt yazmayın bana.
Daha çıkmamış modelleri nasıl savunabiliyorsunuz? Hele bu duyurulsunlar o zaman söyleriz bizde eksilerini artılarını. Legion 5 Pro şimdilik rakipsiz bir model neredeyse. Ileride ne olur bilemiyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…