Gigabyte AHCI açmak

AlpKhanate

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
SSD'yi tam performans kullanabilmek için sanırım ahci modu açmam gerekiyor. Samsung magician ile SSD'yi test ettiğimde kötü performans aldım.(Defalarca ölçtüm, PC boşta, reset atıldı.

Adsız.png

Daha önce BIOS'a girmemiştim. O ayarlardan da hiç anlamam. Açmasını bile bilmiyordum. Girdim kurcaladım açmak için. Videolara falan baktım sonuç aynı bulamadım. Bir ayarı ahci yaptım pc açılmadı mecburen geri ideye çevirdim. Nasıl açarım bu ahciyi. Anakartım GA-970A-D3 rev3.0.
Windows 8.1 yüklü. Windows 8.1 tüm driverları yüklüyor muhabbeti vardı. Recep Baltaş da söylüyordu yanlış hatırlamıyorsam. W8.1'e de yeni geçtim. Kendim driver yüklemedim. Otomatik ne yüklediyse. Driver mı yüklemem gerekiyor acaba?
AHCI ile ilgili driverları da var Gigabyte'ın. Daha önce bu tarz şeyler yapmadığım için bilmiyorum. BIOS güncelleme vs hiç bulaşmadığım işler. Yardımcı olursanız sevinirim.

5464.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Buraya kadar her şey normal. AHCI'yi öylece açabilseydiniz size "Kurulumdan Sonra AHCI Etkinleştirme" adında bir makale atmazdım. Makaledekileri uygulayın. AHCI en son aşamada aktif olacak.
Tamam zaten yukarda da söylediğim gibi 3. Yöntemi yani kayıt girme yöntemini yaptım. Gene mavi ekran.

Yardımcı olabilecek yok mu acaba?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı