Gigabyte anakart CSM kapatıp Secure Boot açtıktan sonra görüntü gelmiyor

430083

Hectopat
RAM
Corsair vengeance 16 gb tek kanal 3000 mhz ram
İşlemci
Ryzen 5 3500x
Merhaba, Gigabyte B450M S2H V2 anakartımda BIOS son sürümken (F63D) ve ekran kartım MSI Radeon RX 550 UEFI destekliyorken BIOS'ta CSM'yi kapatıp Secure Boot'u açtım. Yeniden başlattığımda ise görüntü gelmedi ve fanlar çalışıp çalışıp durdu. Sonradan araştırdığımda Technopat'ın 2 ay önceki videosunda UEFI destekli ekran kartı kullandığınızda ve BIOS son sürüm olduğunda bu sorunla karşılaşmazsınız diyor. Ben BIOS pilini çıkarıp saatlerce bekleyip taktım, clear CMOS'a tornavida ile dokundum ama sorunum geçmedi. Ne yapnalıyım (garantisi devam ediyor fakat uzun süreceği için göndermek istemiyorum)?

Son düzenleyen: Moderatör:
Birkaç gün önce sorunu araştırmıştım. Bazı kullanıcılarda UEFI destekli ekran kartıyla da yaşanıyordu sorun. Fakat yine farklı bir ekran kartı kullandıklarında sorun çözülüyordu.

Tavsiyem bir arkadaşında farklı bir UEFI destekli ekran kartı varsa onu ödünç alıp denemen. Eğer ekran kartını ödünç alabileceğin bir kişi yoksa yakınındaki bir internet kafeye gidip durumu açıklayarak 5 dakikalığına rica edebilirsin. Hatta direkt kasayı götürüp onların gözü önünde denemen daha mantıklı olur. Eğer farklı ekran kartı denemeleri başarısız sonuçlanırsa anakartını servise yollayabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı