Gigabyte anakartlar kendini bozuyor

Gigabyte ekran karti monitor seviyorum ama anakartlarina nedense bir türlü bende ısınamadım

Hocam teknoloji şans işidir, bende MSI'in üst segment eski bir anakartını kullanıyorum ve yaklaşık 1 ay önce bir anda ses kartı çalışmamaya başladı. Adamların o kadar övündüğü ses kartı bugün patlayıp zort olup gitti. Yani bu sorunu belki anakartın çıktığından 1 ay sonra yaşayan da olabilir. Belki de anakartın 2'si de bozuktur evet, ancak sadece size bozuk olarak gelmesi imkansız mı? Şu konu da hemfikirim Gigabyte biraz kalitesiz iş yapabiliyor. Ancak gidip de anı sanı bilinmeyen markaları almaktan iyidir bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkün mertebe GIGABYTE anakart alıyorum, almaya çalışıyorum, aldırıyorum hatta.
Çok garip bir sorun seninkisi de. Üzüldüm açıkçası.

B450 idi yanlış hatırlamıyorsam, Secure Boot açınca brick oluyordu falan. Bence sana arızalı bir anakart denk gelmiş. Çalıştığım yerde bilgisayar toplayıp satıyoruz ve GIGABYTE'tan yana hiç sorun yaşamadık.

Yine de teknoloji işi şans işi diyorum her zamanki gibi. @Shinya Kogami arkadaşımın da dediği gibi, her ne kadar en sevdiğim BIOS MSI Click BIOS olsa da, MSI'dan uzak durma taraftarıyım. Bıktırdı çünkü.

Ek olarak merakımdan baktım, teyit amaçlı sormak istiyorum.
A320M S2H V2 için:
Athlon 3000G (...FB ve ...FH) F40 sürümü istiyor.
Ryzen 5 1600AE ve 2600 F1 sürümü istiyor. Burada bir sıkıntı yok değil mi eminiz?

B450M S2H için:
Athlon 3000G nin 2 varyasyonu var, seri numarası ....FB (F60 BIOS sürümü) ve ....FH (F40 BIOS sürümü) ile biten.
Ryzen 5 1600AE ve 2600 F1 sürümü istiyor. Burada da bir sıkıntı yok değil mi eminiz?

Her iki anakart için her ihitmale karşı yine de düşünerek söylemek istiyorum, POST ekranında TPM sıfırlama uyarısı bile mi gelmiyor? Normalde işlemci değişince BIOS sıfırlanır belki de burada bir problem yaşıyorsundur olabilir mi?

Ek olarak şimdi aklıma geldi, A520 M K V2 anakartta R5 5600G takmıştım ve ekran kartı takıp, APU'yu devre dışı bırakmak için Integrated Devices'tan IGD yerine PCIe seçmeme rağmen görüntü alamadığım olmuştu. Sorunu BIOS sıfırlayarak çözmüştüm.

Hocam B450M S2H hakkında ufak bir şey anlatmak istiyorum.

RX 580 kullandığım için Secure Boot açamıyorum, bir kere açtım görüntü alamadım eski kartı taktım ve Secure Boot'u kapattım. Geçen format atayım dedim genelde BIOS'a girmem Windows'un kurtarma kısmından flashı seçer yaparım yine aynısını yaptım. Anakart kendi kendine Secure Boot açtı, aptal insan gördüm de aptal anakart ilk defa gördüm. Bu da ilk ve sondur daha Gigabyte'ın herhangi bir ürününü asla ama asla kullanmayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Gigabyte kullanıyorum yıllardır yaşamadım böyle bir sorun.

BİOS veya bağlantıdan yana bir sorun yok, profesyonelce test edilmekte parçalar.
Merak ettim işlemci değiştirirken BIOS pilini çıkarıyor musun?
Yeni işlemci takınca TPM zaten sıfırlanmakta. Görüntü alamazsam sök-tak yapıyotum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…