Gigabyte anakartlı sistemde "No bootable devices" hatası

• Konuyu başlatan rawe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 916

rawe

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Windows 10 bilgisayar kullanıyorum. bilgisayarı açtığım zaman direkt olarak BIOS ekranına atıyor, daha önce bu hatayı bir şekilde çözmüştüm SSD'leri görüyor olmasına rağmen BIOS ekranına atıyor daha öncesinde hatayı yanlış hatırlamıyorsam CSM Support açarak çözmüştüm fakat tekrar denediğimde CSM Support kendi kendine disabled oluyor sürekli aynı zamanda Secure Boot da kendini sürekli aktif ediyor.

Gigabyte marka anakart kullanıyorum

BIOS'um UEFI değilken aynısını yaşamıştım Secure Boot'u açıp kapatamamıştım CSM'de açılmıyordu bu yüzden sorunu ayarlardan (benim anakartımda boot kısmında Secure Boot'un üstündeydi) admin şifresi ayarlayıp tekrar başlattım şifreyi girip BIOS'a girdim ardından Secure Boot'u kapatıp kaydettiğimde olmuştu aynı zamanda CSM'yide açabilmiştim sorunu halledersenizde tavsiyemce BIOS'unuzu UEFI olarak tekrar kurun.

@Eswaii bahsettiğin admin şifresi bu mu?

Dosya Ekleri

• IMG_20240403_202426.jpg
    152,8 KB · Görüntüleme: 45

Evet bahsettiğim bu anakartımız aynı model yüksek ihtimal buraya basit bir şifre koyarak tekrar başlatın ardından bu şifreyi girin BIOS'a girerken Secure Boot'u kapatıp yeniden başlatın eğer kapanırsa sorun yoktur CSM'yi açıp tekrar başlattığınızda yüksek ihtimal otomatik diskinizi görüp boot edecektir etmezse BIOS'da boot yerinde disklerin gözükür oradan sıralarsın.

Şu an denedim fakat Secure Boot yine kapanmadı.

Şu an denedim fakat Secure Boot yine kapanmadı.

Ben kendimde yaptığımda admin şifresi ile girdiğimde kapatılıyordu siz de nasıl bir durum oluyor şifre ile BIOS'a girdikten sonra hiçbir şekilde Secure Boot ayarını değiştiremiyor musunuz?

Ben kendimde yaptığımda admin şifresi ile girdiğimde kapatılıyordu siz de nasıl bir durum oluyor şifre ile BIOS'a girdikten sonra hiçbir şekilde Secure Boot ayarını değiştiremiyor musunuz?

Disabled yapılabiliyor fakat kaydedip yeniden baslattiğimda tekrar enabled hale geliyor.

Sizdeki biraz daha farklı gibi olan şey bende direkt Secure Boot ayarı değiştirilmiyordu admin şifresi ile girdikten sonra değiştirip kaydettiğimde düzelmişti ayrıca sizde hala admin olarak değil de user olarak giriyor gösteriyor galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…