Gigabyte anakartta XMP açılmalı mı?

Merhaba, Gigabyte B450M S2H V2 anakartta XMP açarsam sorun olur mu? FPS artar mı?

RAM'larin kaç MHz destekliyor eğer 2666 da çalışıyorsa XMP açarsan eğer RAM'larin 3000 MHz destekliyorsa daha hızlı MHz değerinde çalışacağı için 10-40 FPS arsında bir artış görürsün oyunlarda.

Sistem özelliklerim.

İşlemci: AMD Ryzen 5 4650G.
RAM: HyperX Fury 3200MHz 8x2 16 GB RAM.
Anakart: Gigabyte B450M S2H V2.
Hard disk: Seagate Barracuda 1TB.
Power Supply: Zalman ZM600-lxıı
Kasa: Dark Diamond Pro mesh.

Bu şekilde.

Dediğim gibi açarsan RAM'ların 3000MHz de çalışıcaktır ve de gözle görülür bir FPS artışı olur.

Gözle görülür FPS artar tabii ki aynı anakart var zaten açmak zorundasın bir zararı yok. açtığında ramlerin tam performansını göreceksin.
Bir konu gördüm XMP açarken bilgisayar açılmamış felan öyle bir sorun olur mu? Bios pilini çıkardım çözüldü felan demişti.

Bir konu gördüm XMP açarken bilgisayar açılmamış falan öyle bir sorun olur mu? BIOS pilini çıkardım çözüldü falan demişti.

Sıkıntı olursa yeniden başlatırsın XMP kapatırsın açılır sorun olmaz şimdi yeniden başlat xpm yap RAM hızın neyse atıyorum 3200 çeker açılcak mı bize bildir hadi bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…