Gigabyte Aorus 15 BKF hangi RAM'ler ile uyumludur?

CaparLord

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Birkaç gün önce Gigabyte Aorus 15 BKF i7-13620 model laptopu aldım. 2x8 GB RAM takılı geldi. Ben de 16 GB Crucial DDR5 SO-DIMM 5600MHz RAM takviye etmek istedim. RAM'i taktığımda siyah ekrana maruz kaldım 1 dakikadan daha fazla beklememe rağmen. Eski RAM'i takınca sorunsuz açıldı. Uyumsuz olduğunu anladım ama piyasada başka RAM yok. Laptop en yüksek 5200MHz destekliyormuş. Hangi model RAM takmalıyım, bana yardımcı olabilir misiniz?

1. resim laptoptaki RAM.
2. resim satın aldığım RAM.

Dosya Ekleri

• IMG_20250410_203428.jpg
    351,1 KB · Görüntüleme: 31
  • Screenshot_2025-04-10-20-35-03-322_com.dmall.mfandroid-edit.jpg
    97 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum konudan bağımsız deneyimlerin neler? Ben de almayı düşünüyorum ama dün 46k olan laptop 49k olmuş.
Bir de CPU-Z SPD bölümünün ekran görüntülerini atarsan bilgili arkadaşlar daha rahat yardımcı olabilir.

Dostum konudan bağımsız deneyimlerin neler? Ben de almayı düşünüyorum ama dün 46k olan laptop 49k olmuş.

Laptop ekranı olsun malzeme kalitesi olsun önceki Acer Nitro laptopumdan kat kat daha iyi, lakin Control Center programı NitroSense kadar iyi değil ve 16 GB RAM Windows 11 de yetersiz geliyor.

Laptop ekranı olsun malzeme kalitesi olsun önceki Acer Nitro laptopumdan kat kat daha iyi, lakin Control Center programı NitroSense kadar iyi değil ve 16 GB RAM Windows 11 de yetersiz geliyor.
anladım teşekkürler oyunda deneyimleyebildin mi hiç?

Anladım teşekkürler oyunda deneyimleyebildin mi hiç?

Birkaç güne 5 6 farklı oyunda test edip konu açacağım herkesin bilgilenmesi için genel olarak iyi laptop bir sorun göremedim.

Birkaç güne 5 6 farklı oyunda test edip konu açacağım herkesin bilgilenmesi için genel olarak iyi laptop bir sorun göremedim.
teşekkürler. bu arada bilgisayar max 5200 destekliyor ama takılı olan samsung ram de 5600mhz
acaba CL değerleri mi farklı ramlerin?

Ben de fark ettim 5600 takılı, işlemci maksimum 5200 destekliyor zaten.

SPD kısmı böyle görünüyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    166,5 KB · Görüntüleme: 28
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…