Gigabyte Aorus 15P KC mavi ekran ve açılmama sorunu

myusufdemirkan

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, Gigabyte Aorus 15P KC RTX 3060'lı ürünü İtopya'dan daha bu sabah teslim aldım. Windows güncellemelerini yaptım ardından Control Center üzerinden driver güncellemelerine başladım. Nedense güncelleme arası yeniden başlatmalardan sonra "please check panel HWID" uyarısı aldım 2-3 defa. Sonra ne olduğunu araştırırken aniden mavi ekran verdi "PFN_LIST_CORRUPT" kodu ile. Ardından laptop kapandı ve açılırken siyah ekranda kaldı. Fan sesi geliyor hatta sıcaklık da bir hayli var ama asla ekran gelmiyor ve laptop kapanmıyor ya da ben kapatamadım güç tuşu sadece restart görevi görüyor. Ne yapmam lazım sizce? İadeyi de düşünüyorum ama kabul ederler mi bu şekilde bilemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi kapatıp biraz dinlenmeye bırakın. Ardından tekrar açmayı deneyin. Açılırsa tekrar format atın ve açılmazsa dediğiniz gibi geri garantiye yollayın. Sürücüleri elle yüklemenin önemiyle bir kez daha karşı karşıyayız. Ne olursa olsun sürücüleri elle kurmak en doğrusu. Sorundan bizi de haberdar ederseniz sevinirim.

Denedim tekrar ama hâlâ açılmıyor. Peki sizce flash bellek ile format atabilir miyim bu durumdayken, denemeli miyim?

Denemekten zarar gelmez fakat işe yarayacağını düşünmüyorum. Yine de dediğiniz gibi, denemekten vazgeçmeyin. Bu durumda zaten yapacağınız şeyler sisteme bir şey yapamaz zira cihaz halihazırda açılmamakta.

Teşekkür ederim ancak uğraşmak istemedim benden kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünmediğim için iletişime geçip değişim talebinde bulundum. Onlar da evet bu hatalar kullanıcı hatası olarak sayılmıyor genelde dediler bakalım sonuç ne çıkacak kargoya verip yolladım ürünü. Özellikle belirttim sıfır alınmış bir ürünü servise vermenizi istemiyorum değişim istiyorum diye. Son olarak eğer yeniden gelirse cihaz elime driver güncellemelerini bu kez sağlıklı olması için nasıl yapmamı önerirsiniz? Uzun zaman sonra ilk defa sıfır cihaz geçtiği için elime acemilik yaşıyorum da bu konuda

Bende İtopya'dan yeni aldım aynı modeli bende de şöyle bir sorun var Intel grafik kartında yani iGPU modunda iken 60 Hertz'e aldığımda ekranın yarısı siyah oluyor 240 Hertz de bir problem olmuyor tabii ayrıca dpgu modunda iken de 60 Hertz de sorun olmuyor galiba İtopya'da sorunlu bilgisayarlar bize mi kaldı ne.

İtopya ile mi iletişime geçtiniz?

Evet itopya'ya yolladım cihazı, onlar arena bilgisayara oradan servise falan derken uzun bir zaman alacak gibi sonuç çıkması. Notebook lisanslı ürün sayıldığı için koşulsuz iade almadıklarını söylüyorlar ben zaten değişim istiyorum orada da şöyle bir cevapları var, donanımsal problem varsa değiştirilir ama yazılımsal ise tamiri yapılıp size gönderilir. Ben daha alalı 1 gün olmamış cihazı servise sokmak istemediğimi belirtsem de nihai sonuca göre hareket edeceğim. Beklemedeyim yani
Güncelleme için yazıyorum merak eden varsa diye. Notebook önce İtopya'ya ulaştı oradan kutusu ön incelemeden geçti. Sonra Arena bilgisayara gönderildi. Onlar da anında Gigabyte teknik servisine. Yani ben ürünü 28 Eylül'de kargoya verdim Arenaya ulaşması 4 Ekim'i buldu. 19 Ekim'de ise sonuç raporu olarak cihazın RAM'inde arıza bulundu. Ben para iadesini talep ettim ve 2 gün kadar önce İtopya'ya rapor ulaştı iadeyi kabul ettiler bana aktarılmasını bekliyorum. Notebook güzel olsa da arıza durumunda tekrar bu uzun süreçleri yaşayacak olmak canımı sıktığı için iade talebinde bulundum ve Monster T7 v25.1 modelini ön sipariş verdim. Umarım bu cihazda bir sorunla karşılaşmam

Son düzenleme:
İfadeler: Gny

Benimkiside önce arena bilgisayara oradanda servispoint e gitti teknik aervis elemanına sorunu telefonda konuşurken gösterdim oda gördü. Aradan 7 gün geçti aradım servispoint telesekreteri bana yeni panel ve panel bandı beklediklerini söyledi halbuki ben donanımsal hiçbir müdahalede bulunulmasını istemediğimi hem kağıda hem de teknik aervis elemanına ifade etmiştim yani ben aramasam paneli değiştirip ürünü bana geri göndereceklerdi şimdi teknik servis elemanının beni tekrar aramasını bekliyorum.

Yani laptoplarda Windows lisansı yüzünden iade alınmıyor tezi çürümüş oldu. Donanımsal arıza olduğu için iade olabiliyormuş.

Hocam aman sürekli takip etmek gerekiyor. Ben aradığımda yurtdışından RAM beklediklerini söylediler. 2 haftayı bulur diyorlar bir de sıfır laptop için yapacakları işleme bakın. Teknik servise bağlanıp özellikle iade istediğimi o yönde rapor yazmaları gerektiğini belirttim. Arena da bu şekilde yapmamı önerdi zaten. Donanımsal ise iade almak zorundalar yazılımsal olsa neyse yapın yollayın. Ben her gün aradım utanıp sıkılmadan. O kadar para veriyoruz ama biz takip edip yönlendirmesek zararlı çıkacağız

İfadeler: Gny

Hocam servispoint in telesekreterine 2 gündür söylüyorum ama teknik servis elemanına ulaşamadığını onun size geri dönüş yapacağını söylüyor teknik aervis elemanıda 2 gündür aramıyor adama WhatsApp'tan yazdım geri dönmedi siz telesekreter ile mi muhatap oldunuz acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…