Gigabyte Aorus 16X 9SG-43trc54sh nasıldır?

Bütçe
0-70.000
Evet hocam bende orada baktım bilemiyorum ya hocam valla oyun oynadım 2 saat hiç ısınmadı fan açtı baya ama çok aşırı sesli değil bilmiyorum sizin üründe mi bir sıkıntı var acaba

Evet hocam bende orada baktım bilemiyorum ya hocam valla oyun oynadım 2 saat hiç ısınmadı fan açtı baya ama çok aşırı sesli değil bilmiyorum sizin üründe mi bir sıkıntı var acaba
hocam hangi oyun oynadınız ve cpu sıcaklığı kaç dereceyi gördü oyun oynarken. hocam hiç klavyede ve mousepadın yanında ısınma olmadı mı azda olsa?

dostum bir şey daha sormak istiyorum. pc ilk gelince ilk kurulum yaparken windows felan kurulurken fanları turbo modda çalışıyor gibi mi çalışmıştı?

Son düzenleme:
Knk valorant oynadim sıcaklık hissetmedim kurulurken de bazen çıktı sma sürekli değildi

Hocam laptopların ısınması çok normal 75-85 dereceler bile normal sıcaklıklara bakıp bakıp moralinizi bozmayın. Gigabyte da 0 fan özelliği var bazen fan açmıyor onu kendisi ayarlıyor onu ayarlardan ayarlayabiliyorsunuz çok önerilen bir şey değil diye biliyorum. Windows kurulurken ve BIOS kurulurken de aşırı yüksek fan sesi çıkarması da normal bunlar için moralinizi bozmayın zaten Aorus çok serin çalışan bir cihaz.

Hocam fanlar Eco modda 55-60 arası gidip geliyor boştayken. Dün dikkat ettim 58 dereceye gelince fan açıyor. 55 dereceye düşünce fanı kapatıyor ve 58 dereceye gelinceye kadar fan açmıyor 58 derecede fan açıyor. Bu durum boştayken oluyor tâbi. Hocam birde BIOS güncellemesi olurken laptop yeniden başlamadı direkt kapandı ve 10 dk felan kapalı kaldı bende kendim açtım laptopu. ( bu durumu 2 kez yaşadım hatta) Kendim açtığımda güncel BIOS gözüküyordu. Sizce sağlıklı Bir güncelleme olmuş mudur? Sıcaklık içinde bu akşam stres testi yapacağım ve stres altındaki sıcaklığına bakacağım sonuçları burada paylaşacağım. İnşallah sorunsuz bir laptop almışımdır.

Hocam BIOS konusunu çok bilmiyorum ama güncelse olmuştur bence. Dedigim gibi 55-60 derece normal sıcaklıklar laptop zaten ısınır sizin cihazınız zaten serin çalışıyor testlerde 2K oyunda bile 70 derecelerde geziyordu.

Hocam akşam stres testleri yapacağım bakalım kaç çıkacak

Hocam 0 onlar.

Hocam ben yurtta kalıyorum o yüzden interneti okulds alabiliyorum bugün NVIDIA güncelledim Intel'de 3 tane var onlarida güncelleyeceğim umarım çözülür BIOS güncellemesi nasıl yapabilirim acaba.

Tüm güncellemeleri Gigabyte Control Center içinden yapabilirsiniz. Ya da Aorus/gigabyte web sitesinden elle yükleyebilirsin. Tavsiyem kararlı bir internet sahibp olduğun zaman yapmanız daha iyi olur.

Keşke konuyu baştan okusaydınız. Oraya defaatle yazdım. BIOS güncelleme uzun sürebilir. Bu yıl bu forumda tavsiyem üzerine benim bildiğim az 8-10 kişi 2024 16X serisi satın aldı. O kişilerde BIOS normalden daha kısa sürdü. Bendeki tüm Aorus Aero BIOS sizdeki gibi 10/15/20 dk siyah ekran, açılıp kapanma şeklindeydi. Aklınızda bulunsun bir daha zorla açmaya ya da kapamaya çalışmayın. Şimdi sizde hangi BIOS var? Ağustos F9 olması lazım. Üründen tam performans almak ve işleyişi anlamak için gcc detaylı kurcalamanız lazım. Çeşitli AI modları çok önemli. Yaşadığınız batarya durumu asla sorun değil. Rusya'da aynı seride benzer durum var. Hatta 16X olmayan 2023 model 15 9kf... Serisinde bile var. Basit bir durum. Dert etmeye hiç gerek yok. Gcc içinde mutlaka ayarı vardır. Bende 11. işlemci olduğu için sizden çok farklı arayüze sahibim. Geçen yıl kullandığım Aorus 9kf yine aynı prosedür vardı (%80/90/100,maksimum batarya sağlığı, maksimum enerji vs) bu yıl 3 seçenek var gibi duruyor (resimlerden gördüğüm kadarıyla) güç protokolünü değiştirin durum illaki değişecektir. Fan ROM ve boşta ki sıcaklık gayet normal. Hangi modu kullanıyorsunuz? Power, Gear AI(ismi her neyse) kullanın 0 dB protokolü devreye giriyor ve bahsettiğiniz şekilde hiç fan açmıyor. Günlük kullanımda hız aşırtmayı kapatabilirsiniz (yine o modlar ile)
BIOS basit bir arayüze sahip. Ama! Bir zaman önce bazı modellerde gizli gelişmiş BIOS açma yolunu gördüm. Gayet saçma şekilde ama tıpkı MSI gibi gelişmiş BIOS açılıyor. Dileğiniz CPU UV/OC vs durumlar var. Bir ihtimal varsayılan batarya koruma protokolü devre dışı bırakma aracıda olabilir. Ben şahsen BIOS fazla kurcalamanızı önermem. Gcc olabildiğince kurcalayın. Eski/yeni sürümleri keyfinize göre kullanın. Windows, GPU harici tüm güncellemeleri gcc ya da üretici web sitesinden yapmanız elzem.
Ürünü ikinizde satın aldınız. Müsait zamanda sentetik ve oyun testlerini beklerim.

BIOS versıon F9 ama tarihi 2024-06-25 Yani Haziran ayı. Mod olarakta balance ve al auto gear karışık oluyor.

Hocam bu arada satın almadan önce buradaki bütün yorumları okudum. Sizin BIOS ile ilgili yorumunuzu da gördüm ama bende yeniden başlatmak yerine PC yi direkt kapatınca panik oldum açıkçası ve kendim manuel açtım. Artık Bir sonraki BIOS güncellemesinde PC kapansa bile panik etmeyip beklerim hocam.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…