Gigabyte Aorus 16X batarya kullanımı nasıl olmalı?

Askh

Hectopat
Gigabyte Aorus 16X modeli laptop var elimde 6 ay önce aldım şu ana kadar 3 4 defa şarjını boşaltıp doldurdum birkaç gündür şarjı 97'yi geçmiyor bu neden olur ve nasıl düzeltilir?
Ayrıca kullanımı nasıl yapmalıyım? Şarjını ne kadar sürede bir boşalt doldur yapmalıyım? Kaça kadar düşürüp doldurmalıyım ve birkaç yerde okudum bazıları yüzde 80'e sabitliyormuş şarjı bu yapılmalı mı? En sağlıklı kullanım şekli nasıl olmalı? Genelde prizde kullanıyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.

Control Center da ayarlı olabilir batarya dolma durumu. Önceki versiyonda ayarlayabiliyorsun çünkü. Konu dışı cihazdan memnun musunuz?

Ayni laptopu kullanıyorum hocam. 6 ay bir süre için 3-4 defa doldur boşalt yapmak çok yetersiz olmuş. Haftada 1 doldur boşalt yapmak idealdir ben öyle yapıyorum. Control Center'da, general bölümün de charge mode olacak onu balance battery mode yapmanızı tavsiye ederim cihaz sarjdayken en fazla %80'e kadar şarj edecektir en sağlık olanı budur. Eğer dışarıda sarjssiz kullanacağım derseniz full capacity mode ayarlarsaniz öyle de %100 e kadar şarj olur. Dediğim gibi şarj da kullanıyorsanız balanced ayarını seçin.Control center ve biosu güncellemeyi ihmal etmeyin.

Control Center da ayarlı olabilir batarya dolma durumu. Önceki versiyonda ayarlayabiliyorsun çünkü. Konu dışı cihazdan memnun musunuz?

Genel olarak cihazdan memnunum bir sıkıntısını yaşamadım bu batarya muhabbeti dışında o da benden ötürü büyük ihtimalle yukarıda arkadaşın dediği gibi az doldur boşalt yapmışım. Ben alırken ekran özellikleri hoşuma gitmişti ayrıca performans açısından da gayet yeterli bence tabii çok ağır grafikli oyunlar oynamıyorum o noktada bir şey diyemeyeceğim ama genel olarak memnunum bazen bir tık fazla fan sesi çıkıyor ama normal olduğunu düşünüyorum zaten cihaz bayağı soğuk çalışıyor.

Dediğiniz gibi kullanacağım büyük ihtimalle ama şeyi merak ettim şöyle bir şey duymuştum cihazsın şarjı 100ken prizden almaya başlıyor elektriği diye bir muhabbet bu yüzde 80 durumunda da geçerli mi oluyor ve acaba neden yüzde 80 de durması daha iyi oluyor açıklayabilirseniz eğer sevinirm. Eğer daha iyiyse öyle kullanmam daha iyi olur benim için sürekli prizde kulanıoyorum zaten.

Yüzde 80 pil sağlığını koruyan ve ve pil ömrünü uzatan bir ayar laptop 3 saat pilde götürüyorsa atıyorum 3 sene sonra da bir değişim olmaz yine seni pilde 3 saate yakın götürecek. Bu ayar ile daha hızlı doldurt boşalt yapabileceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…