Gigabyte Aorus 16X laptopun ekranı gelmiyor

vaefail

Femtopat
Merhaba arkadaşlar, aşağıdaki linkteki Gigabyte Aorus 16X 9SG laptopu 5 Şubat'ta aldım ve ilk günlerde hiçbir sıkıntı yoktu. Ancak üniversite nedeniyle laptopu yanımda götürmem gerekti. Eve varıp açtığımda sadece klavye RGB'si yanıyor ama ekran gelmiyordu, siyah ekranda kalıyordu. Aç-kapa yapıp, şarja takıp çıkararak 2-3 dakika sonra açabildim.

Bu sefer de mavi ekran ve BitLocker kurtarma ekranı gelmeye başladı. Kurtarma anahtarını girdim ve sorunsuz açıldı. Ardından laptopu kapatıp tekrar açtığımda tekrar BitLocker ekranı geldi. BitLocker'ı kapattım, bir daha gelmesin diye.

Sonrasında tekrar kapatıp açtığımda laptop yine ilk bahsettiğim gibi sadece klavye RGB ışığı yanıyor, ancak ekran gelmiyor. Yine uğraşıp 5-10 dakika içinde zar zor açabiliyorum. Çözümünü bilen var mı? Gigabyte Aorus ekran gelmeme sorunu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

GIGABYTE AORUS 16X 9SG i7-13650HX 16GB DDR5 RTX4070 GDDR6 8GB(140 W) 1TB SSD 16" WQXGA 165Hz(Pantone) Freedos Gaming Notebook | ITOPYA

Sorunun video hali: Laptop Sorun - Google Drive

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-02-13 saat 01.43.22_63b13248.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-02-13 saat 01.43.22_63b13248.jpg
    66,3 KB · Görüntüleme: 40
Geçen bana da olmuştu aynı bilgisayarı kullanıyorum. Benimki siyah ekrandaydı sürekli kendini yeniden başlatıyordu. Benimki BIOS'da bir ayarı değiştirdiğim için olmuştu durduk yere değil. Bu yüzden BIOS pilini çıkarmak için içini açtım ancak pil yoktu klavyeninin olduğu tarafa denk gelen kısmındaydı belki ama oraya kadar kurcalamadım. Daha sonra tekrar topladım PC'yi. Açmayı denedim yine olmadı. Başka şeyler araştırmaya başladım. FN+r ile BIOS yükleme buldum Gigabyte'da çalışıyor mu hala bilmiyorum ama bunun bir etkisi olmayabilir. Sonra PC'yi açtım yeniden başlamıyordu bende kapağını kapadım başka çözüm bulmaya gittim bu sırada şarjdaydı. Başka çözüm bulabilmiş olabileceğimi düşünüp geri geldim çalıştığını gösteren ışığı yanıyordu kapağı açtım çalışıyordu. Bugün de siyah ekranda kaldı bende kapattım birkaç dk bekledim açıldı tekrar.

BIOS sürümün nedir?

American Megatrends ınternational, llc. F6, 6.02.2024

Merhaba arkadaşlar, aşağıdaki linkteki Gigabyte Aorus 16X 9sg laptopu 5 şubat'ta aldım ve ilk günlerde hiçbir sıkıntı yoktu. Ancak üniversite nedeniyle laptopu yanımda götürmem gerekti. Eve varıp açtığımda sadece klavye RGB'si yanıyor ama ekran gelmiyordu, siyah ekranda kalıyordu. Aç-kapa yapıp, şarja takıp çıkararak 2-3 dakika sonra açabildim.

Bu sefer de mavi ekran ve BitLocker kurtarma ekranı gelmeye başladı. Kurtarma anahtarını girdim ve sorunsuz açıldı. Ardından laptopu kapatıp tekrar açtığımda tekrar BitLocker ekranı geldi. BitLocker'ı kapattım, bir daha gelmesin diye.

Sonrasında tekrar kapatıp açtığımda laptop yine ilk bahsettiğim gibi sadece klavye RGB ışığı yanıyor, ancak ekran gelmiyor. Yine uğraşıp 5-10 dakika içinde zar zor açabiliyorum. Çözümünü bilen var mı? Gigabyte Aorus ekran gelmeme sorunu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

GIGABYTE AORUS 16X 9SG i7-13650HX 16GB DDR5 RTX4070 GDDR6 8GB(140 W) 1TB SSD 16" WQXGA 165Hz(Pantone) Freedos Gaming Notebook | ITOPYA

Sorunun video hali: Laptop Sorun - Google Drive

@745396 hocam bir bilginiz var mıdır?

Geçen bana da olmuştu aynı bilgisayarı kullanıyorum. Benimki siyah ekrandaydı sürekli kendini yeniden başlatıyordu. Benimki BIOS'da bir ayarı değiştirdiğim için olmuştu durduk yere değil. Bu yüzden BIOS pilini çıkarmak için içini açtım ancak pil yoktu klavyeninin olduğu tarafa denk gelen kısmındaydı belki ama oraya kadar kurcalamadım. Daha sonra tekrar topladım PC'yi. Açmayı denedim yine olmadı. Başka şeyler araştırmaya başladım. FN+r ile BIOS yükleme buldum Gigabyte'da çalışıyor mu hala bilmiyorum ama bunun bir etkisi olmayabilir. Sonra PC'yi açtım yeniden başlamıyordu bende kapağını kapadım başka çözüm bulmaya gittim bu sırada şarjdaydı. Başka çözüm bulabilmiş olabileceğimi düşünüp geri geldim çalıştığını gösteren ışığı yanıyordu kapağı açtım çalışıyordu. Bugün de siyah ekranda kaldı bende kapattım birkaç dk bekledim açıldı tekrar.

Ben de ne yapsam bilemedim. Alalı 8 gün oldu. İade mi etsem, garantiye mi yollasam yoksa bir şekilde çözülebilir mi anlamış değilim :(

Son düzenleyen: Moderatör:
American Megatrends ınternational, llc. F6, 6.02.2024

@745396 hocam bir bilginiz var mıdır?

Ben de ne yapsam bilemedim. Alalı 8 gün oldu. İade mi etsem, garantiye mi yollasam yoksa bir şekilde çözülebilir mi anlamış değilim :(

Ben olsam çözüm beklemeye biraz daha devam ederdim. Gigabyte TR'ye attığım maillerden cevap alamıyorum Gigabyte esupport üzerinden de çok geç cevap veriyorlar, 20 gün sonra cevap alabilmiştim başka bir konu hakkında, ona da zaten soruyla karşılık vermişler bir 20 gün daha bekleyeceğimi düşündüğüm için cevap vermemiştim. Yani bilgili kişilerden yardım bekleyip, olmazsa garantiye göndermen bence en iyisi olacaktır. Şu an kullanabiliyorsun anladığım kadarıyla. Senin için de çok sorun olmayacaksa sabırlı olmak en iyisi. Bir çözüm olmazsa da artık garantiye gönderirsin. Cihazın içini açarsan garanti kapsamından çıkıyor bilgin olsun. İade edersen bu fiyatlara daha aşağı bir laptop almak zorunda kalırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı