Ali gelturan
Kilopat
Doğru söylüyorsun da o kadar çok çeşit varki bi, monitör alıcam 1 aydır deli dana gibi forum forum dolanıyorum. Bak ban pubg ve apexs legends gibi oyunlar oynuyorum özellikle apex çok hızlı bi oyun olduğu için hayalet efekti yaşamak istemiyorum. İps alayım diyorum yo ghosting yapıyor diyorlar. Tn alayım diyorum görüntüsü kötü diyorlar. Her şeye bi kurp buluyorlar. Ne yapcamı şaşırdım varra.Sistemi topladıktan sonra ilk olarak Gigabyte Aorus AD27QD monitörü aldım Hepsiburada üzerinden. Ürün geldi, monitörün stand kısmı çok büyük geldi masama ve çok pahalıydı. Güzel bir monitördü, özellikle IPS olduğu için. İade ettim. Sonrasında Asus MG248QR aldım ve TN olması nedeniyle leş gibi görüntüsü vardı, onu da iade ettim. En sonunda AOC 24G2U aldım ve doğal olarak ilk aldığım IPS monitör olan AD27QD ile karşılaştırdım ikisi de IPS olduğu için. Ve AD27QD'nin neredeyse 3'te 1 fiyatına olan AOC monitörün 4 bin küsür liralık Aorus monitörden çok da bir farkı yoktu.
Bu kadar paraları vermek çok mantıklı değil. Çok daha uygun fiyata çok daha iyi seçenekler var.
Sadece çözünürlük olarak bakmayın. Genel olarak görüntü kalitesi, malzeme kalitesi vb. bakımından bile çok benzer ürünlerdi. İkisini de kullandığım için direkt kıyaslama yapabiliyorum. Biri 4 bin lira diğeri 1400. Asıl olay 6 bit'di 8 bit'di 10 bit'di HDR'dı falan değil. O paralara o monitörler değmez.Kardesim biri 2K biri FHD. Bastan yanlis kiyaslaman.
Ne yapın edin TN panel almayın. Görüntü kalitesi inanılmaz kötü. Ben dayanamayıp iade ettim. Sadece oyun oynamıyoruz sonuçta bu monitörle.Doğru söylüyorsun da o kadar çok çeşit varki bi, monitör alıcam 1 aydır deli dana gibi forum forum dolanıyorum. Bak ban pubg ve apexs legends gibi oyunlar oynuyorum özellikle apex çok hızlı bi oyun olduğu için hayalet efekti yaşamak istemiyorum. İps alayım diyorum yo ghosting yapıyor diyorlar. Tn alayım diyorum görüntüsü kötü diyorlar. Her şeye bi kurp buluyorlar. Ne yapcamı şaşırdım varra.
Her kafadan bir ses çıkar. O fiyata o alinmaz bu alinmaz vs. Her sey ihtiyac doğrultusunda alinir. 2.5 k para vereceksin diye 2K monitör alacaksin diye bi kaide yok. Ben de bilirdim 2K monitor almasini ama 1080P bana yetiyor ve oynadigim oyunlar da o doğrultuda. Kardesim sunu da unutma ucuz etin yahnisi yavan olur. Hicbir uretici kalkip da kaliteli urununu ucuza satmaz kullaniciyi dusunen yok maalesef F/P diye bir sey de yalan. 3 monitörüm oldu biri Viewsonic biri Samsung biri de simdi ki Gigabyte. Fiyat olarak en düşükten en yüksege cikinca ne hikmetse hep kalite artisi yasadim. Bir monitörün fiyat aralığı bellidir. Kalkip da 1200 liralik monitor ile 2500 liralik monitorun vereceği kalite sana ayni olmaz.Doğru söylüyorsun da o kadar çok çeşit varki bi, monitör alıcam 1 aydır deli dana gibi forum forum dolanıyorum. Bak ban pubg ve apexs legends gibi oyunlar oynuyorum özellikle apex çok hızlı bi oyun olduğu için hayalet efekti yaşamak istemiyorum. İps alayım diyorum yo ghosting yapıyor diyorlar. Tn alayım diyorum görüntüsü kötü diyorlar. Her şeye bi kurp buluyorlar. Ne yapcamı şaşırdım varra.
Haklısın dostum . o zaman bu ikisi alasında seçim yapıcam. Saol kardeşim senide yordum.Her kafadan bir ses çıkar. O fiyata o alinmaz bu alinmaz vs. Her sey ihtiyac doğrultusunda alinir. 2.5 k para vereceksin diye 2K monitör alacaksin diye bi kaide yok. Ben de bilirdim 2K monitor almasini ama 1080P bana yetiyor ve oynadigim oyunlar da o doğrultuda. Kardesim sunu da unutma ucuz etin yahnisi yavan olur. Hicbir uretici kalkip da kaliteli urununu ucuza satmaz kullaniciyi dusunen yok maalesef F/P diye bir sey de yalan. 3 monitörüm oldu biri Viewsonic biri Samsung biri de simdi ki Gigabyte. Fiyat olarak en düşükten en yüksege cikinca ne hikmetse hep kalite artisi yasadim. Bir monitörün fiyat aralığı bellidir. Kalkip da 1200 liralik monitor ile 2500 liralik monitorun vereceği kalite sana ayni olmaz.
TN panele bulasma derim. VA ya da IPS iyidir. Oyun icin daha cok VA deniyor ama bu monitor IPS olsa yine alırdım ama TN psnele bulasmam.Haklısın dostum . o zaman bu ikisi alasında seçim yapıcam. Saol kardeşim senide yordum.
Gigabyte Aorus CV27F 27" 165Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync Fiyatı
Gigabyte Aorus CV27F 27" 165Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!www.hepsiburada.com
.Asus VG278QR 27" 165Hz 0.5ms (HDMI + Display + DVI-D) Fiyatı
Asus VG278QR 27" 165Hz 0.5ms (HDMI + Display + DVI-D) en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!www.hepsiburada.com
Nasıl alıştıysan artık ips monütöre, tn deyince küfür edesin geliyorTN panele bulasma derim. VA ya da IPS iyidir. Oyun icin daha cok VA deniyor ama bu monitor IPS olsa yine alırdım ama TN psnele bulasmam.
kanka monitörde ışık sızması var diyorlar bi incele istersen . Şu sorun varmı sende incelede zamanı geçmeden https://www.sony.com.tr/electronics/support/articles/00125848TN panele bulasma derim. VA ya da IPS iyidir. Oyun icin daha cok VA deniyor ama bu monitor IPS olsa yine alırdım ama TN psnele bulasmam.
Tüm testlerini yaptim herhangi bir soruna rastlamadim.Nasıl alıştıysan artık ips monütöre, tn deyince küfür edesin geliyor
kanka monitörde ışık sızması var diyorlar bi incele istersen . Şu sorun varmı sende incelede zamanı geçmeden https://www.sony.com.tr/electronics/support/articles/00125848
kanka resim atarmısın merak ettim. Bende alıcam . Ghosting sorunu yaşıyormusun bide fare sağ sola çevirirken hayalet efekti. Apex ağırlıklı oynadım için soruyorum önemli kardoTüm testlerini yaptim herhangi bir soruna rastlamadim.
Bide hangi siteden aldın bana sorun yaşatmıcakTüm testlerini yaptim herhangi bir soruna rastlamadim.
Ghostingi olup olmadığını çıplak gözle görmen gerek.Ghosting testinin fotoğrafı atılmaz ama illa istiyorsan SS atayım. Zaten FPS oyunlar için AIM STABILIZER özelliği de var ekstradan.Ben CS oynarken açıyorum ekran yağ gibi oluyor. Ghosting testinin fotoğrafı atılmaz ama illa istiyorsan SS atayım. Gece olunca ışık sızmasının fotosunu atarım ama biliyorsundur ki IPS panellerde VA panellere göre daha fazla sızma olur.kanka resim atarmısın merak ettim. Bende alıcam . Ghosting sorunu yaşıyormusun bide fare sağ sola çevirirken hayalet efekti. Apex ağırlıklı oynadım için soruyorum önemli kardo
Bide hangi siteden aldın bana sorun yaşatmıcak