Bunu alacağım 1yıldan fazla resmi garantisi varmış 8K diyor açıkçası Dell'den 1.5k ucuz olduğu için cazip geldi alınır mı??? Delden kağıt üstünde daha iyi
Hocam bu nit parlaklık değeri galiba, ben 300nitlik monitörü %70 parlaklıkta kullanınca 210 nit oluyor sanırım, 300 nitmiş LG o yüzden pek bana pek sıkıntı olacağnı sanmıyorum eğer nit olayınını yanlış anlamadıysam
Bu ile attığım LG 6binlik arasında 3.500'lük fiyat farkını özellik bakımından hak eder mi? Nit dışında ne gibi artıları var.
BenQ kolay kolay önerdiğim bir model değil. Sebebi ise dikkatini senin de çekmiştir kendi renk formatı var. Renk uzayı BenQ tarafından geliştirilmiş. Bu klasik monitör kullanıcılarına garip gelebiliyor. Bazı tonlar alıştığın gibi olmayabilir.
Misal; yeşil sarıya kaçık, mavi tam mavi değil buz mavisi gibi gibi.
Daha teknik bir konu ama siz bunu böyle bilin. LG'nin parlaklığı düşük olması bir dezavantaj. IPS panel ve 2K bu monitör + HDR desteği var. Bunların iyi performans sunması için iyi bir arka aydınlatma gerekir. Arka aydınlatma = parlaklık = renk uzantısı = canlı renkler ve görsel kalite. LG bunları sunmuyor. Sadece ucuz diye iş görür demiştim.
Dell her haliyle F/P ürün.
Dell G2724D Review
The Dell G2724D is an entry-level gaming monitor with a 27-inch screen and 1440p resolution. It has a 165Hz refresh rate, and it's designed for gamers who need a...www.rtings.com
Bu ikisi arasında kaldım. Hangisini al dersen onu alacağım. Monitörden anlamıyorum ustası sizsiniz, Para sıkıntısı yok ama arada 1000TL fark var kurtarmaya değerse Gigabyte alayım
Delli gidip görüp ölü pixel testi yapıp mağzadan aldım. Hz'yi ayarladım ve hdrı kapattım başka yapmam gerekAmazon satıcılar arasında dev bir firma olduğu için avantaj sunuyor.
Gigabyte'nin bu modeli de gayet güzeldir. Rev 2.0 olarak satılıyor artık. Beklentinizi karşılar. Tercih edebilirsiniz. Bütün testleri ve incelemeleri ortada iki monitörü konuştuk seninle. Çok derine inmeden ikisinin de iyi olduğu bilgisi size yeterli olur. Gigabyte hayırlı olsun diyelim o zaman.
*Not: Ölü piksel denk gelirse "beğenmedim" diyerek iade ediniz.
Dell'i gidip görüp ölü pixel testi yapıp mağzadan aldım. Hz'yi ayarladım ve HDR'ı kapattım başka yapmam gerek
Ayarlar var mı? Renk ayarlarını internette araştıracağım.
Hocam 2 gün sonra ips glow testi yapıyım dedim böyle oldu bazı kamera açılarında değişiyor bakış açısına görede değişiyor bu normalmi? Ayrıca g24f2 dede bu testi yaptım ondada buna yakın ips glow var. Ben şimdi bu delli değiştorsem daha iyi ürün gelebilirmiHayırlı uğurlu olsun. Güzel bir tercih.
HDR'yi HDR desteği olan video, oyun ve filmlerde kullanabilirsin. Çok karartma olursa kendi SDR halinde kullan. HDR 1000'den aşağısı zaten pek kullanıcıyı etkilemiyor. Bu bilinen bir gerçeklik.
Renk ayarlarını kendinize göre ayarladıysanız gerisi stabil şeylerdir. Mesela FPS oyunu oynayacaksın ekranın daha hızlı olması için OD ayarı yapabilirsin.
Hocam 2 gün sonra IPS glow testi yapayım dedim böyle oldu bazı kamera açılarında değişiyor bakış açısına görede değişiyor bu normal mi? Ayrıca G24F2 dede bu testi yaptım onda da buna yakın IPS glow var. Ben şimdi bu Dell'i değiştorsem daha iyi ürün gelebilir mi?