GÜNCELLEME
25 Haziran 2025 tarihinde fareyi UPS aracılığıyla İtopya'ya gönderdim. 8 Temmuz'da SMS ile servis sürecinin başlatıldığı bilgisi verildi. Sonrasında ise bana ne bir güncelleme ne de bir bilgilendirme verildi. Bizzat her hafta İtopya'yı arayarak ürünün servis durumunu sordum ve her defasında da bana ürünün hala serviste olduğu gibi ezbere yanıtlar vermeye devam ettiler.
25 Temmuz'da tekrar İtopya'yı aradım ve yine farenin durumunu sordum ancak sürecin çok uzadığını, bu yüzden servis ile görüşmek istediğimi belirttim. Beni RMA servisine yönlendirdiler. RMA servisine ulaştığımda farenin değişim/iade raporunun hazırlanmış olduğunu öğrendim ama Allah bilir ne zaman değişim/iade raporu hazırlandı. Çünkü bugüne kadar bana ne bir sms ne bir e-posta ne bir telefon aramasıyla ulaşılıp bana bilgi verildi. Bunun üzerine RMA bana tekrardan İtopya'ya ulaşmamı ve bu bilgiyi aktarmamı istediler.
İtopya'yı tekrar aradım durumu anlattım.
destek@itopya.com adresine durumu açıklamamı ve fatura bilgisini de eklememi istediler. Dediklerini yaptım.
Dün ise gönderdiğim e-postaya böyle bir yanıt geldi:
Cevabım ise şöyle oldu:
Bugün Alihan Bey böyle bir cevap verdi:
Anlayacağınız 1 ayı aşan bu süreç hala sonuçlanmadı. Fareyi 2023 Ekim ayında 305 TL'ye satın aldım ve takdir edersiniz ki böyle komik bir ücretin iadesini garantisi devam eden farem için geri isteyemezdim. Şu anda farenin fiyatı sayılı sitelerde 1000-1200 TL bandında. İtopya'da farenin aslı bulunmuyor. Sitede ise 500-1200 TL bandındaki fareler an itibariyle şöyle;
İtopya'da mouse ürünlerinde geniş ürün yelpazesi! Aradığınız mouse modeline uygun fiyatlarla sahip olabilir, dilediğiniz an hemen satın alabilirsiniz!
Bu bağlamda elbette muadil isteme seçeneğine gideceğim. Ancak bana sunacakları muadil ne olacak emin değilim. Kalkıp bana Rampage veya Gamebooster gibi Gigabyte'ın yanına bile yaklaşamayan marka fare sunmalarını istemiyorum. Bununla ilgili nasıl bir önlem alabilirim? Haklarım nelerdir? Süreci hızlandırmak için yasal olarak ne yapabilirim?
***
Farenin güncel piyasa değerine, kalite ve özelliklerine uygun sunacakları muadil farelerin listesini istedim. Yarın dönüş yapacaklardır. Umarım adı lazım olmayan markaların ürünlerini muadil göstermezler. Dönüş yaptıklarında buradan bilgi vereceğim.
https://www.itopya.com/steelseries-rival-3-rgb-kablolu-gaming-mouse_u36
https://www.itopya.com/logitech-g-g102-siyah-rgb-gaming-mouse_u10951
https://www.itopya.com/steelseries-aerox-3-snow-rgb-kablolu-gaming-mouse_u15062
https://www.itopya.com/razer-deathadder-essential-6400-dpi-kablolu-siyah-gaming-mouse_u23772
https://www.itopya.com/msi-clutch-gm08-gaming-mouse_u11296
Aorus M2'nin güncel fiyatı 1000-1300 arasında seyretmekte. Sitede stokta olan ve bu fiyat bandında olan fareleri yukarıda paylaştım. Sizce bunları muadil olarak sunmaları mümkün mü?
GÜNCELLEME 2
Evet arkadaşlar, bu sabah bana gelen e-posta şu şekilde;
Farede Avago 3050 optik sensör bulunuyor ve takdir edersiniz ki M2'nin Pixart 3327'si çok daha iyi bir sensör.
M2'de 6200 dpi'a kadar hassasiyete çıkabilirken M626'da 4000'e kadar çıkıyor.
Piyasa değeri de bu şekilde. En düşük yüksek fiyatı 1000 TL.
Anlayacağınız üzere
böyle olacağını biliyordum İşgüzarlıkta üstlerine yok.
Şimdi izlemem gereken yol nedir? Yasal işlemlere başlamam için yeterli kanıta sahip miyim?