Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Yükte 84 Dereceye Ulaşıyor

Teşekkürler hocam biraz rahatladım videolarda testlerde 75 derece üstüne çıkan yok çoğu zaman 60 ile 65 arası dolanıyor bende 84 kafama takılıyordu soğutma çalışmasa oyundan çıktıktan sonra stabil şekilde 48 lere kadar iniyor

Afterburner ile temp limit düşürdüğüm zaman o sıcaklığın üstüne çıkmıyor şimdi 70 yaptım 71 olmuyor hız da vs düşmede yok
Bu temp limit tam ne işe yarıyor tam bilen varmı
Ben şimdiye kadar sadece o sıcaklığa gelince uyarı verir sanıyordum ama öyle değil

Örnğin sıcaklık limitini 75'e ayarladınız diyelim. Kart 75 dereceye ulaştığında üstüne çıkmaması için fan hızını yükseltir. Gerekirse %100'e gene alır ancak 75'in üzerine çıkmaz. Fan hızı da sona ulaşırsa ve kart ısınmaya devam ederse bu sefer sıcaklığın artmaması için frekans düşürür. Bu da size (-) performans olarak gelir.

Aorus Fanları Afterburner'dan kontrol edemeyebilirsiniz. Aorus'un kendi kontrol programı olan Aorus Engine programını indirin. Fan ayarlarını oradan yapın.
Gigabayte aorus 2080 ti üzerindeki 3 fanın ikisi ayrı birisi ayrı olmak üzere istediğin şeklide limit konulabiliyor afterburner ile

Olabilir hocam 1 saat kadar oynadım hızda düşme olmadı gpu MHz önce ne ise şuan aynı bir kaç saat sonra düşerse bilemiyorum şimdilik bu şekilde kullanayım 84 dereceden iyidir
Kasa önde 3 fan var üstte 2 fanlı sıvı soğutma ekzoz görevi yapıyor 1 fanda arkada ekzoz üst kısımda 1 fanlık boş alan var olmaz ise birde oraya takayım ekzoz faydası olurmu şuan arkadan ve üstten iyi sıcak hava geliyor oyunu kapatınca 5 dakika sonra iki yerde soğuk üflüyor
@yasayan27

Kasanda kaç adet fan var ve bunların kaçı içeriye hava üflüyor, kaçı egzoz fan? Ek olarak kaliteli fanlar mı? CFM değerleri nasıl?
Rampage imposing kasa üzerindeki gelen kendi fanları 3 önde 1 arkada üst kısımda 240 nm sıvı soğutma 2 fanlı oda ekzoz vazifesi yapıyor
Yani 3 fan taza hava 3 fan ekzoz

@yasayan27

RTX 2080Ti ve i9 9900K'ya öyle bir kasa ve havalandırma kullanıyorsan, 84 dereceleri görmen normal dostum. Her iddiasına varım ki o kasanın fanları 30-35 CFM'i geçmez. O sistemi topladıysan, bütçenin de müsait olduğunu düşünüyorum. Önce fanları yenile, eğer fayda vermezse kasayı değiştirirsin (Genellikle, fanlar işi çözüyor).

Kasanın üst ve ön kısmına sadece 12cm mi fan takabiliyorsun? 14cm desteği var mı?

Hem önde hem üstte 12cm ve 14cm iki fanı da takacak yer var hocam
Ama içeriye iyi hava üflüyor rgb kumandasında speed var bir yavaş bir hızlı ben hızlı modda kullanıyorum önereceğiniz başka fan varsa alıp takayım anakart üstünde boş üç sys fan yeri var

Bundan kasanın önüne 2 tane (içeriye doğru hava), üst kısmına da 2 tane (egzoz) ekle.

Bunu da kasanın arkasına ekle (egzoz).

Buz gibi sistem olur.

hocam konu eski ama bu kartı almayı düşünüyorum naptınız sıcaklıkları ne durumda şuan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…