Gigabyte AORUS RX 570 sıcaklık değerleri

AtakanDemir

Decapat
Bilgisayarda oyun oynarken GPU'nun ısı değerleri 77'ye kadar çıkıyor. (Oynadığım oyunlar Far Cry 5, For Honor, Fortnite.
Kasada 1 tanesi egzoz olmak üzere 4 fan, 1 işlemci stok fan, 2 tane de GPU'nun kendi fanı var.
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X Quadcore
  • Anakart: Gigabyte GA-AB350M-D3V
  • Ekran Kartı: Gigabyte AORUS RX 570
  • Power Supply: Gamepower 408 Watt 80+Bronze ( Modelini bilmiyorum. ) (Power supply yetersizliğinden kaynaklanıyor olabilir mi? )
Bu değerlerden şüphelenmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal bir değer. Sorun yok.

Teşekkürler, peki hangi değerler sıkıntılıdır ? İlerde overclock ile uğraşırsam diye.

Benim Sapphire RX 580'im de aynı şekilde 70-75 derece sıcaklıkları görüyordu özellikle pubg oynarken. Oyun oynarken fan hızı ve sıcaklığı takip ettim ve ekran kartı sıcaklığı 65-70 derecelere gelmesine rağmen fan hızı 1200 rpm civarlarındaydı. Bunu görünce AMD'nin kendi programında oyun ayarları-global ayarlar ve wattmana girerek otomatik sıcaklık-fan seçeneğini kapatıp kendim bir sıcaklık-fan hızı eğrisi oluşturdum. Bu şekilde ağır grafikli oyunlarda bile sıcaklık 65 dereceyi geçmiyor. Sende aynı şekilde sıcaklık eğrisini fan sesi seni rahatsız etmeyecek ve oyunlardaki istediğin sıcaklığı aşmayacak şekilde ayarlayabilirsin. Yada en güncel AMD driverini kullanmıyorsan daha önceden benim yaptığım gibi Msi Afterburner kullanarak maksimum sıcaklığı 85 dereceden istediğin bir sıcaklığa düşürebilirsin.

Teşekkürler cevap için. Ben de sıcaklık değerlerini AMD' nin kendi programından öğreniyorum, bende de fan hızı 1700 rpm geçmiyor. Önerinizi deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…