Gigabyte Aorus Waterforce II 360 ARGB çok sesli çalışıyor

TheKiller44

Megapat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
RAM
32 GB
Ekran kartı
9070XT
Anakart
B650M Gaming AX X V2
İşlemci
Ryzen 7 7800X3D
Arkadaşlar merhaba, geçen ay Tebilon üzerinden 7800x3D + 9070XT'li bir sistem satın aldım. Yanında Gigabyte'ın başlıkta belirttiğim sıvı soğutucusuyla geldi ürün.
Sıvı soğutma normal kullanımda Gigabyte uygulaması üzerinden silent moda aldım, sesli çalışmıyor. Fakat oyuna girdiğim zaman sıvı soğutma ciddi derece de ses çıkarıyor. Soğutma olarak bir sorun yok, hatta yaz sıcağına rağmen 70 dereceyi daha geçmedi, fakat bu kadar sesli çalışması ve fanların hızlı dönmesi normal mi acaba? Uygulamadan fan ayarını silent yapmama rağmen otomatik olarak fanlar bazen hızlanıyor, bazen sakinliyor.
Aynı zamanda oyunun tamamında da böyle değil, örneğin Thief Simulator 2'de normal haritada gezinirken sessiz fakat eve dönünce fan aniden çok hızlı çalışmaya başlıyor.
Bunun bir çözümü var mı acaba? İşlemci 80 derecelere dayansa da sorun olmaz yeter ki rahatsız edecek derece de hızlı dönmesin fanlar çünkü gerçekten rahatsız ediyor.

Arkadaşlar kimse cevap vermemiş ama kendim tam bir çözüm bulamasam bile biraz önüne geçebildim. BIOS ve Gigabyte uygulaması üzerinden Smart Fan seçeneğinden ayarları biraz düşürün. Ben fan ayarını düşürmeme rağmen sıcaklık olarak bir artış yaşanmadı. Bilginize.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı