Gigabyte, arızalanan ekran kartına değişim/iade yapar mı?

Arızalanan 3080 Ti ekran kartımı geçen gün aldığım mağazaya yolladım. Orada kontrol etmişler ve bana bilgilendirme Gmail'i atarak 'görüntü Windows ortamında geliyor fakat oyuna ve yüke girince makine resetleme yapıyor ve sonra görüntü gelmiyor' diyerekten açıklama girmişler. Ardından ekran kartını Gigabyte'a göndermişler. Oradan çıkacak rapora göre sizi bilgilendireceğiz dediler. Sizce şu durumda değişim veya para iadesi olur mu? Durup dururken arıza yaptı kart. İlk başta PC açılıyor fakat sonrasında aniden aşırı derecede ısınıyor ve görüntü gidiyor. Kullanıcı hatası damgası vurup mağdur edilme durumu kafamı kurcalıyor biraz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte 3090 almıştım 1 sene kadar önce arızalı çıkmıştı, değişim yapılacaktı istemedim iade talep ettim ama süreç sancılı geçti. Karşımda bir muhattap olmadığı içinde hani tartışmaya girecek birinide bulamıyorsun aldığın mağaza hariç onlarında elinden bir şey gelmiyor kendi ürünleri değil sonuçta karşı taraftan bekliyorlar. Gigabyte almayın allah kahretsin o markayı.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi

İade talebiniz ne şekilde sonuçlandı peki hocam? Öyle bir hakkımız var mı yani. Alabildiniz mi siz parayı?

İade talebiniz ne şekilde sonuçlandı peki hocam? Öyle bir hakkımız var mı yani. Alabildiniz mi siz parayı?
Aldım ama benim kartım çalışmıyordu hani 1 hafta sonra yada 1 ay sonra iade etmedim. Sizin durum farklı olduğundan değişim olur diye düşünüyorum para iadesi yerine.

Nvidia fanboyları nerede? AMD kartı sorun çıkarmış olsa derya deniz olmuştu yorumlar..

Gereksiz agresif gördüm sizi. AMD'den nefret eden bir AMD kullanıcısıyım. Yazılım sorunları yüzünden atmadığım takla kalmadı. Bir kere MOSFET yandı. Donanımsal arızalar üretim bandıyla bile alakalı olabilir. AMD'den nefret eden kullanıcıların nefret sebebi donanımsal değil yazılımsal. Burada NVidia'ya laf etmeyi gerektirecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Bu arada bu tip donanımları mümkünse ve satıyorsa Amazon Türkiye satıcısından almanız iade ve garanti anlamında çok daha sorunsuz olacaktır.

4090 bir sene önce? 3090 Demek istediniz sanırım.

Ben de kendi ekran kartımda aynı şeyi düşünüyordum fakat MSI'ın Türkiye servisinden (hangi firma hatırlamıyorum) testler yapıldıktan sonra MOSFET arızası olduğu görülüp değiştirilmişti. Üstüne termal macun değişimi ve temizlik yapılıp yetmezmiş gibi ben gönderdikten 2 gün sonra (1 gün kargo süreci aslında) bana geri yollanmıştı. Bu arada kargo dahil tüm işlemler ücretsiz yapıldı.

Sizin konuya gelince genelde iade/değişim raporu çıktıktan sonra karar size bırakılıyor.

Ben onu görmemiştim . Yanlış yazılmıştır muhtemelen.

3090 olacak pardon Alıştık 4 bin lere

Hocam nazar değmesin, bu kadar bilgisayarlarıyla sorun yaşayanlar gördükçe şükür mü etsem ne yapsam bilemiyorum. Vallahi,billahi AMD tarafından bir sorunla karşılaşmadım bugüne kadar. 6800 XT öncesi 3080 kullanıyordum sürücü güncellemelerinden ve ısınmasından az çekmedim.

Bir de 5xxx serisini deneyim be hocam. 6xxx serisinde sorunlar azalmış doğrudur ama benim 5600XT çok yordu beni. Bir an önce satıp RTX serisi kart alasım var açıkçası. Laptop'ımda 3050 var ve çok daha stabil çalışıyor 5600XT'ye göre.

Hocam doğrudur 5x serisi kullanmadım ama şuanki kartımdan çok memnunum. Çoğu oyunu ultra ayarlarda oynarım 65 dereceyi geçmiyor, performansından çok memnunum. 3080 70 derece ve üzeriydi hep aynı oyunları 6800 XT ilede denedim bariz farkı gördüm. Hatta bu aralar yeni sistem alıcam istanbula dönünce 4090 yerine 7900 XTX tercih edicem gibi duruyor, bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…