Gigabyte auros master vs MSI MEG X570 AGE

Bütçe
2700

law1979

Hectopat
Merhaba, başlıktaki iki anakartın fiyatları birbirine çok yakın sizce hangisi tercih edilmeli, hangisi uzun vadede daha sorunsuz, servisi daha iyidir? Şimdiden teşekkürler.
Elimdeki donanımlar.
İşlemci Ryzen 3700X (soğutma: Arctic Liquid Freezer II 280 )
Bellek: Adata 3200 MHz 16 GB RAM.
SSD: İki adet SATA iki adet M.2 SSD.
PSU: Gigabyte auros 750W.
Ses kartı: EVGA'nu Audio (anakartın ses kartı performansına göre bu kartı satabilirim, o yuzden anakart üzerindeki ses kartı önemli)
VGA: RX 5500Xt.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnce karar :) İkisi de mükemmel X570 anakartlar. Hatta biraz daha karıştırayım; Asus ROG Crosshair VIII Hero AMD X570 4600MHz DDR4 Soket AM4 Fiyatı

Üçü aynı klasman, birbirlerine göre çok ince farkları var. Diliniz varsa redditte güzel karşılaştırmalar mevcut ancak kullanıcı yorumları sonuçta. Size demem o ki üçü de üzmez. Ben olsam ne alırdım; cidden pat diye söyleyemedim :)

Reddit Konusu

Konunuzu kirlettim ve yardımcı olamadım ancak şöyle bir tavsiye verebilirim. Üçü de zaten üst seviye ve high end klasmanın bir altı süper anakartlar. OC sınırlarını güle oynaya zorlayabilirsiniz. Çıkış portları tatminkar ve benzer zaten sayıları ile özellikleri. Türkiye'de servis olarak hangi markanın daha iyi olduğuna bakılabilir ancak zaten fabrika üretimi bir sorunu yoksa bunlar pek sorun çıkartabilir kartlar değiller. Kasaya takar ve 5 yıl yerinden sökmezsiniz yani. Reddit'te bahsedildiği gibi, hangi markanın bileşenlerini kullanıyorsanız ona yönelinebilir. Mesela Asus anakart, Aura Sync uyumlu fanlar, Aura Sync uyumlu sıvı soğutma, Asus ekran kartı vs. eşlenerek çalışabiliyor vs vs. Dediğim gibi ingilizceniz varsa oradaki konuya göz atmanız bir fikir verecektir. BIOS arayüzü olarak GB pek sevilmiyor X570'te. Asus zaten C7F anakartı işin bittiği nokta. C7H onun bir alt mütevazi modeli oluyor. Tek bir tane MEG ACE iade konusu görmüştüm, üretim sorunluydu ancak sorun neydi ve sonuç ne oldu iade edip ne aldı arkadaş inanın hatırlayamıyorum, 3-4 ay olmuştur göreli konuyu.

İnce karar :) İkisi de mükemmel X570 anakartlar. Hatta biraz daha karıştırayım; Asus ROG Crosshair VIII Hero AMD X570 4600MHz DDR4 Soket AM4 Fiyatı

Üçü aynı klasman, birbirlerine göre çok ince farkları var. Diliniz varsa redditte güzel karşılaştırmalar mevcut ancak kullanıcı yorumları sonuçta. Size demem o ki üçü de üzmez. Ben olsam ne alırdım; cidden pat diye söyleyemedim :)

Reddit Konusu
Bana kalırsa Ace alırdım, zira öyle yapmayı düşünüyorum. Fakat 3700X için fazla değil mi sizce de? X570E F, Gaming Pro Carbon vs daha iyi olmaz mı?

Bana kalırsa Ace alırdım, zira öyle yapmayı düşünüyorum. Fakat 3700X için fazla değil mi sizce de?
Fazla :) Bunu alıp geçilebilir. Diğer bileşenlere yatırım yapılabilir. Hatta ve hatta ben zaten bunu alırdım. Sebebi; PCIe 4.0 şu an Nvme'ler dışında işe yaramıyor. Onu geçtim, zaten henüz SATA3 SSD ve 32Gbps Gen3 Nvme'ler arasında oyunlarda açılış hızı farkı bile yok. 3700X için de B450 Tomahawk MAX gayet yeterli.

Fazla :) Bunu alıp geçilebilir. Diğer bileşenlere yatırım yapılabilir. Hatta ve hatta ben zaten bunu alırdım. Sebebi; PCIe 4.0 şu an Nvme'ler dışında işe yaramıyor. Onu geçtim, zaten henüz SATA3 SSD ve 32Gbps Gen3 Nvme'ler arasında oyunlarda açılış hızı farkı bile yok. 3700X için de B450 Tomahawk MAX gayet yeterli.
Katılıyorum fakat teknolojiye yakın olmak iyidir.:) Anakartı tam özellikli alıp sonradan uğraşmamak lazım bence.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan bakabilirsiniz. Anakartlarda önemli olan İşlemciyi ne kadar besleyebildiği. Hepsi de sizin işlemcinizi gani gani besleyebilecek nitelikte.
Msi Meg Ace işlemciyi besleyen 14 faza sahip, 14 faz üzerinden Max 720 Amp geçirebiliyor. Crosshair ise 8 faz, Max 840 Amp geçirebiliyor. Bu değerler benim gibi 3900X kullanacaklar için fazlasıyla yeter, artar. 2020 nin sonunda çıkacak olan 4000 serisi de Am4 olacak ve bu anakartlar onlara da destek verir büyük ihtimalle.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı