Gigabyte B365M H sisteme 2 fanlı kasa yeterli mi?

Kasmo

Picopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma yeni parçalar ekleyeceğim. Fakat ondan önce sistemimdeki üstte söyleyemediğim bazı parçaları yazayım. 2 fanlı bir kasam var. Intel işlemcimin stok bir fanı var. 500W güç kaynağı var. 240 GB'lık bir SATA SSD ve 1 TB (galiba 7200 RPM)'lik bir HDD'm var. Bunların üzerine ya 2 TB 7200 RPM HDD ya da 2 TB M.2 SSD alacağım. Ve 8 GB bir RAM daha alacağım. Bunlar için 2 fanlı bir kasa yeterli olur mu? Ne yapmam lazım? Başka bir detay gerekiyorsa söyleyiniz.

Not: Şu ana kadar öyle çok bir ısınma görmedim.

Edit: Konuyu galiba yanlış yere açmışım kusura bakmayın. Ondan dolayı da üstte yazdıklarımın bazıları gitmiş. Çok gerekli mi bilmiyorum ama ben yine de yeniden ekliyorum.

Ekran Kartı: AMD Radeon RX 570 8GB GDDR5
İşlemci: Intel Core i5-9400F
Anakart: Gigabyte B365M H
RAM: DRAM Manuf: SK Hynix Part Number: NMUD480E82-2666E DDR4 8 GB MHz: 2666MHz CL: 19.0

Son düzenleme:
Bilgisayarıma yeni parçalar ekleyeceğim. Fakat ondan önce sistemimdeki üstte söyleyemediğim bazı parçaları yazayım. 2 fanlı bir kasam var. Intel işlemcimin stok bir fanı var. 500W güç kaynağı var. 240 GB'lık bir SATA SSD ve 1 TB (galiba 7200 RPM)'lik bir HDD'm var. Bunların üzerine ya 2 TB 7200 RPM HDD ya da 2 TB M.2 SSD alacağım. Ve 8 GB bir RAM daha alacağım. Bunlar için 2 fanlı bir kasa yeterli olur mu? Ne yapmam lazım? Başka bir detay gerekiyorsa söyleyiniz.

Not: Şu ana kadar öyle çok bir ısınma görmedim.
Eğer iki fan anakartta işlemcinin olduğu konuma bakıyorsa 2 fanda yeterlidir. 3 fan olan kasalarda, en alttaki 3. fan genellikle alttaki psu'yu soğutma amacıyla kullanılır.

Hocam anakartta işlemci nerede olur pek bir bilgim yok. Ama anakarta bağlı şekilde ekran kartı var ve aşağıya doğru.
Yüzü size doğru bakan fanlı bir kısım varsa orası işlemcidir.
1719681800480.png

Teşekkürler hocam üstündeymiş işlemci çünkü Intel stok fan var bana doğru bakan ve öndeki fan alta üflüyor dediğim gibi.
İşlemciyi ısındıracak oyunlar oynamıyorsanız web gezme, ofis, film vs için bu halde iş görür. Ama oyun açıp işlemciyi ısındıracak aktivitelerde bulunursanız, maalesef işlemci fanlarının önünde hava sirkülasyonu olmadığı için, 15-20 dk içinde aşırı ısınmalar yaşanır. Bu da sisteme zarar verir kasılmalar takılmalar yaşanır hatta pc kendini bile kapatabilir. Kasalarda hava akışının sağlıklı olması önemli bir etken. Yapabiliyorsanız alta bakan fanı işlemciye doğru çıkartın yada ek bir fan ile üstede hava akışı sağlayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı