Gigabyte B450 AORUS M sistem işlemci yükseltme

Makaleler
2
Yer
Isparta
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisi
Merhabalar. Yakın zamanda bir işlemcimi yükseltmeyi düşünüyorum. Önerileriniz nelerdir? Bütçemi çok zorlarsam 8000 TL'ye çıkabiliyorum. Bütçe ile yapılabilecek en iyi yükseltme ne olur acaba? Anakart değiştirmeden sadece Ryzen 9 5900x satın alıp sistemimde sorunsuz kullanabilir miyim?
Sistemim;

Anakart: GIGABYTE B450 AORUS M 3600MHz(OC)
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
RAM: CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance RGB PRO 3600MHz
Ekran kartı: MSI RTX 3070 Gaming X Trio
HDD: WD Caviar Blue 1TB 64MB 7200rpm
SSD: Samsung 250 GB 860 QVO SATA 3.0
Kasa: Cooler Master MB520
PSU: Cooler Master 650W 80+
Sıvı Soğutucu: Cooler Master ML240L V2
Monitör: LG 27GL850-B

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu anakart için üst seviye işlemciler çok sıkıntılı hocam. Araştırmadan almamışım iyi ki. Anakart için bütçe çıkarıp anakart ile beraber yükseltmeyi düşünüyorum. O yüzden Intel tarafına yöneldim 1-2 aya almış olurum.

Bu anakart için üst seviye işlemciler çok sıkıntılı hocam. Araştırmadan almamışım iyi ki. Anakart için bütçe çıkarıp anakart ile beraber yükseltmeyi düşünüyorum. O yüzden Intel tarafına yöneldim 1-2 aya almış olurum.
Teşekkürler cevabın için. Ben bu anakarta Ryzen 7 5800x aldım çok ısınma sorunu yaşıyorum, sıvı soğutma takmama rağmen oyunlarda 85-90 civarında ısısı.

Aynı soğutucunun 240mm versiyonuna sahibim. Bu soğutucu için bile sınırda. Kaldı ki bu modeller çok üst segment modeller değiller. İşlemcide ısınan bir model olunca soğutucunun yetersiz gelmesi mümkün. Ama oyunda o sıcaklıklarda olması mantıklı değil tabi ki. En azından 75-80 civarı sıcaklıklar daha mantıklı değerler oyun içinde. Termal macun yenileyin. Kasanızın hava akışı yeterli olmayabilir. Bunların dışında soğutucunuz da bir sıkıntı olabilir.
Termal macun değiştirirken ısıl iletkenliği yüksek bir macun almanızı tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı