Gigabyte B450 Aorus Pro Wi-Fi, Ryzen 5 3600X Destekler Mi?

elisptmbr

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben yeni sistem aldım. işlemci Ryzen 5 3600X, anakart Gigabyte B450 Aorus Pro Wi-Fi. Benim anakartım işlemciyi ilk taktığımda destekleyecek mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınızın kutusunun üzerinde ''AMD Ryzen Dekstop 2000 Ready'' yazıyor. Anakartınız 3.nesil destekliyor ama 3. nesil Ryzen kullanabilmek için BIOS güncellemesi yapmanız gerekiyor görünüşe göre.

Anakartınızın sitesinde Ryzen 3000 serisi ile uyumludur işareti mevcut. İşlemcinizi destekleyecektir

Desteklediğini biliyorum işlemciyi taktığım zaman çalışacak mı?

Sanırım linke bakmadınız. AMD RYZEN 3000 DESKTOP READY işareti mevcut. Yani güncelleme yapmanıza gerek yok.
Anakartın kutusunun üstünde 2000 Ready yazıyor ve destek listesine baktığınız zaman 3. Nesili çalıştırabilmek için farklı bir BIOS sürümü kullanmanız gerektiği gözüküyor. R5 1600'de F1 yazarken, R5 3600 için desteklendiği BIOS sürümü kısmında F40 yazıyor.

Şuan hala B450 anakartlarda üretim de yani stoklar bitmiş yeni anakartlar gelmeye başlamıştır. Eğer şanslıysanız stok anakart almamışsınızdır. Yeni üretimler de tüm işlemciler ile çalışabilecek şekilde BIOS güncellenmiş olarak geliyor. Fakat stok ürünü aldığınız da eski üretim olduğu için fabrikasyon olarak BIOS eski sürüm oluyor. Doğal olarak çalıştırma ihtimaliniz de var, çalıştıramama ihtimaliniz de var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…