Toplayacağım sistem için; ayrı bir konu açmıştım. Sadece "Bu anakartı kullanabilirsin, sıkıntı olmaz" dediklerini hatırlıyorum.
Donanımlar:
Ekran Kartı: Sapphire Rx590 Nitro+ Special Edition
İşlemci: Amd Ryzen 5 1600(12nm b2-revizyonlu) veya 2600
Anakart: Gigabyte B450 Gaming X veya Msi B450 Mortar Max(Gaming X i gördükten sonra, Mortar Max'ı indirim harici almam.)
Ram: Kingston Hyperx Predator 8gb 3000mhz Cl15
Virgül koymadığınız için anlamadım.O işlemci için iyi bir kart ama OC için üst seviye bir kart lazım mesela Aorus Pro OC yapıldığında ısınan bir anakart fiyatına göre tatmin etmez.
Ben de yeni yılın ilk çeyreği sistem toplayacağım üst seviye olmayacak ve bu anakartı da kullanma ihtimalim var, ilk Elite modeline baktım boşuna para yatırmak olacaktı bu model ile aynı yapıda olduğu için.
İleri seviye OC yapacaksan dediğim gibi voltaj kontrolü iyi bir anakart.
Telefondan yazdım için, Pro üst seviye olarak satılan ama OC yapınca çok ısınan bir kart.Virgül koymadığınız için anlamadım.
"O işlemci için iyi bir kart ama OC için üst seviye bir kart lazım mesela Aorus Pro OC yapıldığında ısınan bir anakart fiyatına göre tatmin etmez." bu cümlenizde Aorus Pro'nun Oc performansının iyi olmadığını mı yoksa üst seviye kart derken Aorus Pro mu demek istediniz?
Aynen ama Gigabyte B450 Gaming X indirimde değilTelefondan yazdım için, Pro üst seviye olarak satılan ama OC yapınca çok ısınan bir kart.
Ryzen 1600 alınabilir bir kart B450 Gaming X
Şimdi indirim var vatanda MSI düşünürsen alabilirsin sana bunu demeyi unuttum.
Ram destek sayfasını; Gigabyte B450 Gaming x model için attım.B450 A Pro Max indirimde iyi bi kart OC yaparsın, 643 lira.
Ramler çalışır o sorun değil, M2 için bilgim yok.
Ram konusunda sıkıntı yok. 3-4 gündür çok inceledim kartı. Mortar Max'ın hastasıyımSenin ramler Gaming X’te çalışır.
İyiki de Mortar almamışsın o da ısıman bir kart.
Asus B450 Prime fiyatını hak etmiyor, çok pahalı giriş seviyesi bir kart için.
Ram konusunda sıkıntı yok. 3-4 gündür çok inceledim kartı. Mortar Max'ın hastasıyım
Bana tatmin edici bir mosfet lazım.
Bir de, İncehesap firmasının Gaming Geceleri efsane oluyor. Adamlar 2 ay önce, Amd Ryzen 7 2700x modelini 900TL den sundular.
2020'nin ilk cumasını beklesem mi bilemedim.
B450 A Pro, B450 Gaming Plus, B450 Tomahawk aynı VRM yapısındalar. Tatmin eder ve kalitesi kabul görülmüş VRM’leri var.
En serini Tomahawk heatsink büyük olduğu için.