Gigabyte B450 GAMING X ile RX 5700 XT ve R5 3600X uyumlu mu?

eray2001dogan

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayar toplamayı düşünüyorum. İşlemci Ryzen 5 3600X seçtim ve ekran kartı Sapphire Radeon 5700XT Nitro+ ama anakart konusunda karar veremedim. Düşüncem Gigabyte B450 GAMING X modeli bu anakart sıkıntı çıkarır mı? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar toplamayı düşünüyorum. İşlemci Ryzen 5 3600X seçtim ve ekran kartı Sapphire Radeon 5700XT Nitro+ ama anakart konusunda karar veremedim. Düşüncem Gigabyte B450 GAMING X modeli bu anakart sıkıntı çıkarır mı? Teşekkürler.

Oncelikle soruna cevap veriyim. Sorun cikarmaz ama bence R5 3600X yerine R5 3600 almani oneriyorum. Artan para ile daha iyi bir sogutucu alip overclock yapabilirsin ya da Anakart'a ekliyebilirsiniz.

Oncelikle soruna cevap veriyim. Sorun cikarmaz ama bence R5 3600X yerine R5 3600 almani oneriyorum. Artan para ile daha iyi bir sogutucu alip overclock yapabilirsin ya da Anakart'a ekliyebilirsiniz.
Öncelikle kısa vadede oc yapmayı düşünmüyorum. Ve ocsiz de stock soğutusunun yeteceğini okudum çoğu yerde
Bütçenizi bilmiyorum ancak sorun çıkarmaz. Yalnızca: Satıcı manuel olarak BIOS güncellemesi yapmadıysa, kutu üzerinde de 2000 serisi için destek vereceği ibaresi yer alıyorsa belirttiğiniz işlemci odaklı güncelleme gerekir. Satıcı ile iletişime geçmeniz faydalı olacaktır.
Sinerjiden almayı düşünüyorum güncel gelir muhtemelen de mi ?

Birebir aynı işlemci ve ekran kartı ile sistem toplamaya çalışan biri olarak söyleyebilirim ki, en makul seçenek msi b450 tomahawk max olabilir kanaatimce. 3. Nesil ryzen ve b450 anakartlar hakkında uzuuun bir süredir araştırma yapmaktayım. Özellikle bu anakartların bios güncelleme gerektirmesi, piyasada fazlasıyla 2. Nesil uyumlu versiyonlarının dolanması ve sizle irtibata geçen satıcıların yeterince bilgi sahibi olmama ihtimaline karşın bios hafızası fabrika çıkışlı olarak yükseltilmiş ve 3. Nesil uyumlu bir anakart almak en uygunu olacaktır. Ayrıca tomahawk max in çoğu yerde x470 i de geçtiğinin söylenmesi artı bir unsur...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı