Gigabyte B450 GAMING X standart mod OC desteği

homonadaa

Hectopat
Anakart modeli: Gigabyte B450 GAMING X AMD B450 Soket AM4 DDR4 3600(OC)MHz ATX Gaming(Oyuncu) Anakart

RAM TipiDDR4 3600(O.C.)/3466(O.C.)/2933/2667/2400/2133 MHz Memory modules
Elimdeki RAM modeli: G.Skill 8 GB 3000 MHz.

Anakartı overclock yapmadan standart modda kullanmayı planlıyorum. BIOS güncellemelerini yaptıgımda maksimum kaç MHz performans görebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarta OC oluyor mu ki? Anakartın desteği varsa anakart üzerindeki bileşenlere OC olur benim bildiğim. Bunu da elle yapabilirsin tek tek BIOS üzerinden.
Yazım hatası yapmışım hocam. "Herhangi bir overclock işlemi yapmadığım takdirde" anlamında demek istedim.
Overclock yapmadan standart olan şey, BIOS güncellemesi ile standart hızında devam eder. BIOS güncellemesi RAM'lere fazladan MHz katmıyor.
Anladım hocam. Bir şey daha sormak istiyorum. Gigabyte B450 Gaming X anakartın destekledigi RAM modelleri listesine baktığımda (hatta ASUS Prime B450, TUF B450 modellerin listesinde bile)elimdeki CL16 3000 MHz 8 GB G.Skill RAM'in kodu yok. Uyumsuz mu oluyor yani?

Son düzenleyen: Moderatör:
3000MHz RAM'imi 3600MHz'ye overclock ile çıkarttım bu anakartta, herhangi bir sorun yaşamadım.
Hocam yeni sistem topladım ankartım sizinki ile aynı ramlerimiz de aynı diye düşünüyorum (CMW16GX4M2C3200C16W) işlemci olarak ryzen 3600 aldım. Bios güncellemesini yaptım fakat ne zaman xmp ile hızı otomatik 3200'e çeksem mavi ekran hataları alıyorum. Bazıları anakart desteklemediği için diyor fakat siz aynı ram ile 3600 görmüşsünüz aynı anakartta bir yardımcı olabilir misiniz ?

Hocam yeni sistem topladım ankartım sizinki ile aynı ramlerimiz de aynı diye düşünüyorum (CMW16GX4M2C3200C16W) işlemci olarak ryzen 3600 aldım. Bios güncellemesini yaptım fakat ne zaman xmp ile hızı otomatik 3200'e çeksem mavi ekran hataları alıyorum. Bazıları anakart desteklemediği için diyor fakat siz aynı ram ile 3600 görmüşsünüz aynı anakartta bir yardımcı olabilir misiniz ?
Anakartım B450 Gaming X, RAM'de kodunu attığın RAM ile aynı. Sadece XMP açarak 3200MHz çıkıyor, 3466MHz filan da denedim sorun olmuyor. RAM'lerin sorunlu olabilir mi ?

Anakartım B450 Gaming X, RAM'de kodunu attığın RAM ile aynı. Sadece XMP açarak 3200MHz çıkıyor, 3466MHz filan da denedim sorun olmuyor. RAM'lerin sorunlu olabilir mi ?
Hocam XMP açtığım zaman sorun oluyor Ram'leri geri yollacağım pazartesi günü. Fakat eski bilgisayarımın ramleri ile AIDA64 testi yaparken 10. dakikada kitlenip kaldı Kernel-Power 41 olarak görünüyor sistemde arıza yine. Acaba başka parçamda mı sıkıntı var bilemiyorum.

Hocam XMP açtığım zaman sorun oluyor Ram'leri geri yollacağım pazartesi günü. Fakat eski bilgisayarımın ramleri ile AIDA64 testi yaparken 10. dakikada kitlenip kaldı Kernel-Power 41 olarak görünüyor sistemde arıza yine. Acaba başka parçamda mı sıkıntı var bilemiyorum.
Tanıdık birinin bilgisayarında test et, servise yolla veya test edebilirim, yakınlardaysan veya kargolarsan yardımcı olabilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı