Gigabyte B450 Gaming X vs Gigabyte B450M S2H

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, bu iki kart arasından hangisi daha kalitelidir? Ben aslında ATX bir anakart istiyorum, piyasada ki en ucuz anakart'da Gigabyte B450 Gaming X modeli. Gigabyte B450 Gaming X iyi midir? Teşekkürler.

Bütçeniz nedir?

Bahsettiğiniz iki ürün de VRM kalitesi olarak aynı sınıfta yer alıyor. Ancak S2H bir tık daha iyi.

Şuan da tam olarak belirli değil ama en fazla 5000 - 6000 TL arası olur sanırım. Almaya karar verdiğim de yeni konu açacağım zaten. Benim aklımda ATX bir anakart almak var, en ucuzu da Gigabyte B450 gaming X. Bu anakartı merak ediyorum. Bu anakartın S2H den daha iyi olması gerekmiyor mu? Hem daha pahalı hem de ATX.

Anakart için sormuştum bütçenizi aslında, neyse.

Bu anakartı merak ediyorum aynı fiyat aralağında ki diğer mATX anakartlar dan daha iyi midir?
Bu anakartı en ucuz 800 TL'ye buldum. 800 TL'ye ondan daha iyi olan ASRock B450M Pro4'ü tercih etmek daha mantıklı olur.

Ne yönden daha iyidir bu? Dediğim gibi gönlüm ATX bir anakart'dan yana. mATX ler Gigabyte B450 gaming X den daha mı iyi?

Ne yönden daha iyidir bu?
VRM kalitesi olarak daha iyi. Ayrıca 2 adet M.2 SSD desteği mevcut.

mATX'ler Gigabyte B450 Gaming X'den daha mı iyi?
mATX, ATX, E-ATX gibi ifadeler anakartın kalitesini değil, form faktörünü belirtir. mATX kötüdür, ATX iyidir gibi bir algıya kapılmayın o yüzden.

Ayrıca mATX anakartlar, ATX'lere göre 1-2 dezavantajı var elbette. Mesela daha az PCI-e slotunun, SATA portunun bulunması gibi. Ama genel olarak ciddi bir fark yok aralarında.

Teşekkür ederim. Önerdiğiniz Asrock anakartın ram desteği max 3200mhz sanırım, bu dezavantaj olmaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…