Gigabyte B450 S2H ARGB desteği

Herkese merhaba;
Corsair 220T RGB kasam var. Bunun yanına da Corsair vangeance RGB RAM alacağım. Anakart olarak Gigabyte B450 S2H modelini düşünüyordum ancak bir yazı gördüm. RGB Fusion sadece Gigabyte'nin kendi donanımlarını destekliyormuş. Kısaca eğer ben bu anakartı alır isem, kasa fanlarım ile RGB RAM'lerim uyumlu çalışacak mı?

Kasanızdaki RGB bağlantısı USB 2.0 aracılığıyla yapılıyor. RAM ve kasa fanlarınızı Corsair ICUE ile kontrol edebilirsiniz.

Kasanızdaki RGB bağlantısı USB 2.0 aracılığıyla yapılıyor. RAM ve kasa fanlarınızı Corsair ICUE ile kontrol edebilirsiniz.
Bir sorum daha olacaktı. Kasanın önündeki üç fandan da 3 pin kablo çıkıyor. Ben anakartta yer işgal etmesini ve kablo karışıklılığı olmasını istemiyorum. Çoklayıcı alırsam DC ile yine fan hızı ayarı yapabilir miyim?

Anakartnızda bir tane kasa fanı bağlantısı olduğu için zaten çoklayıcı almak durumundasınız. Ama hız kontrolü hakkında bir bilgim yok.

Bu anakartta ARBG desteği yoktur. Anakart yazılımı üzerinden sadece 7 renk RGB leri kontrol edebilirsin. Onun yanı sıra fan kontrolünü de anakart yazılımı üzerinden yapamazsın, anakart üzerinde sadece 1 adet PWM desteği bulunan fan slotu bulunmakta, oda CPU_Fanda.

RAM ve fanlarınız senkronize çalışır zaten. Sadece Gigabyte'ın programından değil, Corsair'in programından çalışır. Dediğim gibi kasa fanlarının RGB aydınlatmasını bağlamak için ARGB çıkışına ihtiyacınız yok, USB 2.0 portundan bağlanıyor.

Çoklayıcı içinse bütçenizi bilmem gerek.

RAM ve fanlarınız senkronize çalışır zaten. Sadece Gigabyte'ın programından değil, Corsair'in programından çalışır. Dediğim gibi kasa fanlarının RGB aydınlatmasını bağlamak için ARGB çıkışına ihtiyacınız yok, USB 2.0 portundan bağlanıyor.

Çoklayıcı içinse bütçenizi bilmem gerek.

Fanların USB 2.0 ile bağlandığını biliyordum ancak RAM'lerde böyle bir şey olmadığı için anakartın modeline bağlı olacağını düşündüm, cevabın için sağ ol. Çoklayıcı için ise bütçe 50-60 TL'yi geçmesin eğer ki kalitesi çok fark edecekse biraz daha çıkabilirim.

Böyle bir ürün buldum, fan takmak için 3 yeri var ama açıklamasında 2 fan takılabilir diyor. Alıcıyla iletişime geçip öyle alın.
Bunlar pwm değil mi benim kasanın fanlarından 3 pin çıkıyor bu çoklayıcı ile hız kontrolü yapabilecek miyim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı