Herkese merhaba;
Corsair 220T RGB kasam var. Bunun yanına da Corsair vangeance RGB RAM alacağım. Anakart olarak Gigabyte B450 S2H modelini düşünüyordum ancak bir yazı gördüm. RGB Fusion sadece Gigabyte'nin kendi donanımlarını destekliyormuş. Kısaca eğer ben bu anakartı alır isem, kasa fanlarım ile RGB RAM'lerim uyumlu çalışacak mı?
Bir sorum daha olacaktı. Kasanın önündeki üç fandan da 3 pin kablo çıkıyor. Ben anakartta yer işgal etmesini ve kablo karışıklılığı olmasını istemiyorum. Çoklayıcı alırsam DC ile yine fan hızı ayarı yapabilir miyim?
Bu anakartta ARBG desteği yoktur. Anakart yazılımı üzerinden sadece 7 renk RGB leri kontrol edebilirsin. Onun yanı sıra fan kontrolünü de anakart yazılımı üzerinden yapamazsın, anakart üzerinde sadece 1 adet PWM desteği bulunan fan slotu bulunmakta, oda CPU_Fanda.
Peki maksimum 550 TL olacak ve ARGB desteği olan bir anakart önerebilir misiniz? RAM'ler ve fanlar senkronize çalışsın yeter. Bir de DC fanlar için çoklayıcı önerir misiniz?
RAM ve fanlarınız senkronize çalışır zaten. Sadece Gigabyte'ın programından değil, Corsair'in programından çalışır. Dediğim gibi kasa fanlarının RGB aydınlatmasını bağlamak için ARGB çıkışına ihtiyacınız yok, USB 2.0 portundan bağlanıyor.
RAM ve fanlarınız senkronize çalışır zaten. Sadece Gigabyte'ın programından değil, Corsair'in programından çalışır. Dediğim gibi kasa fanlarının RGB aydınlatmasını bağlamak için ARGB çıkışına ihtiyacınız yok, USB 2.0 portundan bağlanıyor.
Fanların USB 2.0 ile bağlandığını biliyordum ancak RAM'lerde böyle bir şey olmadığı için anakartın modeline bağlı olacağını düşündüm, cevabın için sağ ol. Çoklayıcı için ise bütçe 50-60 TL'yi geçmesin eğer ki kalitesi çok fark edecekse biraz daha çıkabilirim.