Gigabyte B450 SH2 BIOS Update sonrası RAM kullanımı ve MHz değerleri düştü

Emre.okumus

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,
Gigabyte B450 S2H anakart kullanıyorum ve uzun zamandır yapmadığım ve forum moderatörlerinin de önerdiği gibi BIOS Update yapmak istedim.
Anakartımın kendi sitesinden, F51 sürümünden direkt olarak F63b olan en güncel sürümü yükledim. Ancak RAM kullanımım daha önce hatırladığım değer olan 15.6 GB gibi değerden 14.9 GB değerine düştü ve bunun yanında RAM'larim 3200 MHz iken başlangıç seviyesine geldi 2400MHz gibi bir değerdi. BIOS ekranından XMP ile 3200'e yükselttim fakat bilgisayarımda baktığımda kullanım hala 14.9 GB olarak gözüküyor. Bu durum neden kaynaklanmakta? Aynı durumu yaşayan var mı?
Bu şekilde kullanabilirim ancak 1GB RAM sistem neden kullanıyor anlayamadım. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev Yöneticisi'nden RAM kullanan uygulamalarınıza bakabilirsiniz hocam. BIOS Update'in RAM kullanımına etki edeceğini düşünmüyorum, Update ettikten sonra BIOS ayarlarınız sıfırlanmış sadece XMP profili açmışsınız zaten herhangi bir sorun görünmüyor.

Bilgisayarımda özelliklerden açılan ekranda baktığımda 16 GB - 15.6 kullanılan diyordu update öncesi şu an 14.9'a düştü, RAM kullanımlarında görev yöneticisinde bir sorun yok sadece Total kullanılabilecek RAM 14.9 ile sınırlanmış durumda sadece. Onun dışında hız olayını xmp ile hallettim.

Şu ayarı bir deneyin hocam o zaman MSConfig > önyükleme >gelişmiş önyükleme seçenekleri > bellek üst sınırını kaldırın. Herhangi bir değer yazmıyorsa da 16384 olarak belirleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…