Gigabyte B450 ve R5 1600 sistem kurulum sorunları

hamburabi

Hectopat
Merhabalar,

Aldığım parçalar ile bilgisayarı kurmaya başladım ancak aklıma takılan 1-2 şey oldu.

Öncelikle

1) 1 SSD 1 HDD kullandım bu bilgisayarda ve kafama göre SATA noktalarına bağladım bunların öncelik sonralık konumu önemli midir?

2) Fazladan bir tane fan buldum ve bu fanı kullanmak istiyorum ancak nereden elektrik alabilirm bulamadım.

3) SSD'yi koyacak sabit yer bulamadığım için plastik kelepçe ile sabitledim. Sorun olur mu?

4) Bilgisayar açma vs gibi ekran kartının en altında yer alan minik şeyleri takarken +lar ve eksileri aynı tarafta topladım ancak +lar bana yakın mı olacak
Uzak mı olacak bilemediğim için sallamış bulundum. Doğrusu nedir

5)Bir de kasam eski bir kasa olduğu için USB3.0'ın 10(belki de 12( pinli bir girişi vardı ona takacak bir şey bulamadım. Sorun olur mu? Ya da nasıl bunu kullanabilirim ön tarafa bir şekilde USB3.0 çıkış verebilir miyim?

6) Son olarak BIOS güncellemesi için tek seferde sonuncu BIOS'u kurmak yeter mi?

1)Öncelik önemli ama BIOS'dan da değiştirebildiğini biliyorum.

2)SYS Fan yerleri var dikkatli bakarsan.

3)Sorun olmaz. Ben havada sallandırıyordum.

4)+ - kısımları anakartta belirtiliyor zaten nereye bakacağı.

5) Dönüştürücüler var internette;
Amazon.com: SIENOC USB 3.0 20 Pin Male to Female USB 2.0 9 Pin Motherboard Male/Female Housing Adapter Cable: Computers & Accessories (eğer kasanızın önünde 2.0 portları varsa... 2.0 portları yoksa usb uzatıcı alıp kullanabilirsiniz)

6) Yeterli diye biliyorum.

1. soru: Hayır önemli değil.
2. soru: Benim fanlarım 24 pinden güç alıyor.
3. soru: SSD içinde dönen bir şey olmadığı için normal biyere koysan bile sıkıntı yapmaz.
4. soru: İnternet'ten şablonlardan bakarak yapabilirsiniz.
5. soru: Bilgim yok.
6. soru: Yeter.

1 SSD 1 HDD kullandım bu bilgisayarda ve kafama göre SATA noktalarına bağladım bunların öncelik sonralık konumu önemli midir?
Hayır değil.
Fazladan bir tane fan buldum ve bu fanı kullanmak istiyorum ancak nereden elektrik alabilirim bulamadım.
Fanın bağlantıları nasıl? 3 veya 4 pinlik bir (molex olmayan) bir bağlantısı varsa anakarttaki SYS_FAN veya CHA_FAN portlarından birine takabilirsiniz.
SSD'yi koyacak sabit yer bulamadığım için plastik kelepçe ile sabitledim. Sorun olur mu?
Sağlam durduysa sorun olmaz fakat kasanızda yuva olmadığına emin misiniz? Kasanızın modelini belirtin.
Sanırım ön panel bağlantılarından bahsediyorsunuz (güç tuşu, reset tuşu...). Bazılarının gireceği yerde + ve - işaretleri belirtilmiştir. Belirtilenleri ona göre takın, diğerlerinin yönü önemli değil.
Kasanızın ön panelinde USB 3.0 portu yoksa sıkıntı olmaz.
Son olarak BIOS güncellemesi için tek seferde sonuncu BIOS'u kurmak yeter mi?
Evet yeterli.

1. 1. ve 2. portları kullanmakta fayda var. Eskiden fazladan SATA portu için 3. parti yongalar tercih ediliyordu. Hala devam ediyor mu bilmiyorum ama genelde ilk 4 port chipsetin sunduğu port oluyordu. Bu konuda taş devrinde kaldım ☹
  2. SYS veya CHA_FAN yazılı port olması lazım. Onu kullanabilirsin. Fanın molex girişi varsa, molex kullanabilirsin.
  3. Sorun olabilir. Kablolar vs. gevşer kısa devre yapar. Uğraşabilirsin.
  4. + ve - kısımlar için anakart kitapçıgına bakman lazım.
  5. Harici USB 3.0 çözümleri ile verilebilir.
  6. Şu an son sürümü kurun. 2-3 ay sonra tekrar kontrol edersiniz.

son olarak

bu sistem halinde windows kurdum ve eski hdd (içi dolu ve bölümlere ayrılmış) ssd beraber gözükerek açıldı bilgisayar sonra hdd yi temizlemek istediğim ve daha düzenli olması için baştan bir Windows kurdum.

ancak bu sefer sanırım hata ile hdd hard diski kaldirdim biostan

şu an sadece ssd gözüküyor bilgisayarım sekmesinde.

bunu nasıl düzeltebilirim bilen var mı acaba ?

Disk yönetimine gir orada görebilirsin. Yeni birim oluştur diyerek de kullanmaya başlayabilirsin.

Tekrardan bir soru sormam lazım

Kasaların arkasında anakart girişlerinin yanında bir fan olur ya

Sanırım onu hatalı taktım havayı içeri doğru veriyor

Doğrusu nasıldır emin olamadım olmazsa söküp çevirmem gerekecek de.

Orası genelde egzoz fan olarak kullanılır. Havayı dışarı verecek şekilde yani. Söküp çevirmenizi öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…