Gigabyte B450M DS3h anakartta XMP açınca sistem çöküyor

TophPlays

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,
Sistemimde 2x8 GB Viper Gaming Patriot PVS48G320C6 kodlu DDR4 CL 16 RAM'ler bulunmaktadır. BIOS'tan XMP profillerini etkinleştirip 3200 MHz'e çektiğim zaman mavi ekran gibi hatalar alıyorum. Ancak default olarak 2133 MHz'de kullandığım zaman ise bir problem oluşturmuyor. Anakartım ise Gigabyte B450M DS3h modelidir. Anakart 3200 MHz destekliyor. Belki voltajyetersizdir diye 1.35'den 1.4'e aldım ama yine de bir faydası olmadı. Anakartın desteklemediği bir RAM modeli midir diye baktım ancak destek listesinde de gözüküyor. BIOS ise son güncellemededir. Yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim işlemcim için ise 3200MHz Memory diyor ben 3600 MHz Memory kullanıyorum.
Bu maksimize edilmiş değerlerde kullanan çok nadir.
R5 3600 için 3200MHz yazıyor ama TridentZ Royal ile 4000MHz kullanıyorlar.

R5 2600 ile 4400 MHz RAM çalıştırabilir miyiz bu mantıkla?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknik olarak evet ama bu işlemci 4400 MHz RAM'lerle düzgün çalışmayacaktır diye düşünüyorum. Ryzen 2000 işlemcilerle 3600 MHz'te bile sorun yaşayanlar mevcut.

Ondan pek emin değilim işte. Biraz baktım, yapanlar var fakat daha iyi sonuçlar için bir sonraki nesil işlemcileri önermişler.

Zaten neden özellikle 4400 MHz RAM kullanmak istediğinizi anlamadım, normal bir kullanıcıysanız aradaki fiyat farkını performansta hissedemezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…