Gigabyte B450M DS3H V2 anakart 4000MHz RAM uyumlu mu?

Bütçe
3000₺

a.cihangir

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 7 5700X
Inno3D Rtx 4070 Ichill x3 O.C.
GSKİLL RİPJAWS 3600 MHz Cl 18 DDR4 4*8 GB
Asus Rog Strix B550*F Gaming WIFI II
Samsung 980 Pro 1 tb Pci-e 4*gen4 ssd
Samsung Evo 870 1 tb SATA SSD
Dark maxima V20
kasa fanları 3*120mm akasa viper
Snowman T6 ultra (çift fanı silverstone airblazer 12r)
Gamepower ursa
Gamepower kizaru kulaklık
Steelseries Apex Pro Tkl
Lg 27GN600-b
RAM
Gskill Ripjaws cl16 3600mhz 2x8gb DDR4
İşlemci
AMD RYZEN 7 5700X
Merhaba. Anakart Gigabyte DS3H V2 işlemci ise AMD Ryzen R7 5700X. Şu anda G.Skill Ripjaws 2x8GB CL 16 değere sahip 3600MHz bir RAM kullanıyorum. XMP açık şekilde 3600MHz Dual kit olarak çalışıyor. Oynadığım oyun 15-15.7GB RAM çekiyor ve dolduruyor RAM'i. Benim anakartımın internet sitesindeki listesinde şu an kullandığım RAM'in marka model ismi yok. En fazla desteklediği 3200MHz gözüküyor. BIOS son sürümünde güncel. Güncel değilken bile 3600MHz de sıkıntısız çalışıyordu. Bir iki yabancı sitede yorum bulabildim sade. Anakart beslemez ya da 4+3 şeklinde 7 MOSFET var anakart çok ısınır kaldırmaz demişler. Ben RAM yetmezliği sebebiyle 4000 MHz CL18 değerinde yine aynı markanın belleğini almayı düşünüyorum. Bir sitede de işlemci 3866 MHz üstünü kaldırmaz denmiş. 3600 MHz CL18 değerinde seçenek de mevcut. Buna yönelsem 2x16 GB ya da Dual kit RAM'i sıkıntısız çalıştırır mı? Başka RAM mi bakayım anakart mı değiştireyim? RTX 4080'e para ayırdım. Anakart değiştirirsem 4070 Ti alabilirim ancak. Yardımlarınızı bekliyorum.

Alacağım RAM bu.

Merhaba forum ailesi. Ram anlamında bu forumda tam olarak net bir cevap bulamamış olabilirim ama olurda en azından benimki aynı tercihi yapma fikri aklında bir kere bile geçerse diye örnek teşkil etmesi açısından yaşamış olduğum tecrübeyi sizlerin huzurunda bu değerli forumumuzda paylaşmak istedim.

Bugün itibariyle Vatan Bilgisayar'dan Gskill Ripjaws cl18 3600 mhz 2x8gb dual kit alarak bilgisayarımı 4x8 gb şeklinde 32 gb RAM kapasitesine kavuşturdum. Şimdi aldığım RAM 1000 lira(indirimle). 16x2 şeklinde taksaydım 2000 lira maaliyeti olacaktı. Maliyet açısından yarı yarıya. Gelişmeye kapalı biliyorum. İleride belki sistemi yenilerim şuan bana bu yeter diye düşündüm. Kayıp/kazanç bağlamında FPS açısından farkını göremedim, RAM kullanımı açısından ise oynadığım Son of the Forest oyunu 17-18 gb kullanımı görerek bana takılmalar donmalar yönünden kazanç sağladı. Isınma anlamında boşta 23 derecede çalışan ramler tam yükte bu şekilde 30 derecede çalışmakta. Anakart xmp profili otomatik olarak ben hiç ellemeden cl18 3600 MHz de çalıştırdı ve bir sıkıntı yaşatmadı. Bu ram anakartımın ram uyumluluk listesinde mevcut değildi. Bir sıkıntı yaşamaktan korkmama rağmen sorun çıkmadı.
Son olarak görev yönetici fotoğraflarını paylaşmak isterim. Ekran kartı Vram kullanımı 16 gb RAM i de alarak 22gb oldu. Bu iyi mi kötü mü bilemedim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…