Gigabyte B450M DS3h V2 anakart USB, klavye ve mouse çalışmıyor

mht1219

Centipat
Katılım
6 Ekim 2021
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistem özellikleri:
Anakart: Gigabyte B450 DS3h V2 (rev. 1.0)
İşlemci: AMD Ryzen 5 3400G.
RAM: Corsair CL16 2x8 3200 MHz.
SSD: Samsung 970 EVO 250 GB.
PSU: Corsair CV-650W 80 Plus.
Kasa: Corsair Carbide Delta spek.
Sorun: Arkadaşlar öncelikle yeni üyeyim yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İncehesap'dan belirtmiş olduğum özelliklerde anakart aldım ve diğer parcalar gelene kadar epey bir zaman geçti ama kutularını açmadım, son 1 ay içinde toplamayı yaptım anakartın USB ve klavye mouse girişleri verimli çalışmıyor ilk açılıştı çalışırken 2 3 dk sonra çalışmamaya başlıyor 5 adet mouse 2 adet klavye ile denedim sorun aynı iade işlemleri yapılır mı tamir için göndereyim mi?
 
BIOS için son sürüme çektim. Resetleme olayı hakkında pek bilgim yok üstat.

BIOS üzerinden herhangi bir ayar yapmadıysanız, anakartın servisi ile mail yoluyla iletişime geçip servise gönderin. Sorun karttaysa onlar değişim ya da onarım yapacaktır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS üzerinden herhangi bir ayar yapmadıysanız, anakartın servisi ile mail yoluyla iletişime geçip servise gönderin. Sorun karttaysa onlar değişim ya da onarım yapacaktır.

BIOS üzerinde yaptığım 2 işlem var, 1.si RAM'lerin frekans değerini 3200 MHz'ye çektim 2.si ise BIOS sürümünü kartın sunduğu son sürüme çektim. Yarın kargo yapacağım bana verilen kod ile gerekli konuyu açtım İncehesap'ta.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır, içiniz rahat olsun. Sorun kartta ise değişim ya da onarım yapıp gönderirler. Bir sıkıntı çıkacağını sanmam. Yaptığınız işlemler de normal herkes bios update ile XMP açıyor. Muhtemelen ana karttan kaynaklı bir problem yaşıyorsunuz. Farklı mouse ve klavye de denediğinize göre, mantıklı olan servise göndermek. Kısa sürede elinize ulaşır.
 
Tüm yardımlar için teşekkürler dostlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Resetleme olayını zaten tarif ettim. BIOS resetleme garanti dışı bırakmaz. Deneyebilirsiniz. Fişten çekin ve BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…