Gigabyte B450M GAMING-Corsair Vengeance MHz Problemi

LeucotheA3

Centipat
Arkadaşlar elimde Gigabyte B450M GAMING anakart ve 2x8 16 GB Corsair 3200MHz RAM var.
RAM'leri X. M.P açıp kullandığımda belli bir süre sonra oyundan atma ve bilgisayar kitlenmesi yaşıyorum.
Mavi ekranda aldım birkaç defa kafayı yemek üzereyim.
PC özellikleri:
AMD Ryzen 5 2600 işlemci
RX580 8 GB OC Special Edition ekran kartı
Gigabyte B450M GAMING Anakart
Corsair Vengeance LPX 16 GB 3200MHz RAM
Xigmatek 500W 80Plus PSU

Hocam bunu anlamanın tek yolu RAM leri daha düşük bir hızda çalıştırmak olacak 3000 Mhz denemelisiniz aslında bana kalırsa sistemdeki RAM ler ilk önce XMP kapalı iken kullanılmalı 1 hafta örneğin oyun render vs testler yapılmalı sonra XMP açıkken aynı test ve oyunlar denenmeli eğer sorun çıkıyorsa doğal olarak anakartınız 3200 Mhz' de RAM leri çalıştıramıyor belki RAM değerleri ile uygun ayarları bulabilir yada BIOS tan daha düşük frekansta denemelisiniz.

Hocam bunu anlamanın tek yolu RAM leri daha düşük bir hızda çalıştırmak olacak 3000 Mhz denemelisiniz aslında bana kalırsa sistemdeki RAM ler ilk önce XMP kapalı iken kullanılmalı 1 hafta örneğin oyun render vs testler yapılmalı sonra XMP açıkken aynı test ve oyunlar denenmeli eğer sorun çıkıyorsa doğal olarak anakartınız 3200 Mhz' de RAM leri çalıştıramıyor belki RAM değerleri ile uygun ayarları bulabilir yada BIOS tan daha düşük frekansta denemelisiniz.
selamlar hocam iyi akşamlar, her türlü denedim gene olmuyor ve işin garibi birbiriyle alakasız(yani diger kapanan bilgisayardan farklı markalarla) bir kasa daha topladım ama içine gene corsair 8gb 3000 mhz ram koymuştum ve o pc'de de bu sorun görülüyor :(
6 aydır denemedigim yöntem kalmadı. Bir forumda görmüştüm birisi sorunu ramlere voltaj vererek çözdüm demişti sanırım bir de o yöntemi deneyecegim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı