Çözüldü Gigabyte B450M GAMING'i F42F'den F51E'ye nasıl güncellerim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

m1cos

Kilopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Ogrenci
İyi forumlar.
BIOS güncellemeyi düşünüyorum bu gün. Sanırsam dün veya ondan önceki gün anakartıma özel F51E diye bir sürüm yayınlanmış. Ona geçmek istiyorum fakat geçmek için önce F50'yi sonra F51E'yi mi yükleyeceğim, yoksa direk F51E'yi yükleyip upgrade edebilir miyim? Bir de F51E yeni bir sürüm olduğu için geçmek mantıklı mıdır? Yoksa şu anki sürümüm F42F'de bir süre daha kalınır mı? F50'ye geçmek istemiyorum çünkü o sürümden hiç memnun değildim, benim sistemimde stabil çalışmıyor o sürüm. XMP açınca mavi ekran falan yiyordum. Ondan dolayı F50'den F42F'e dönmüştüm 1 hafta önce. Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.

Çözüm
Eski sürümleri kullanıp Bios update yapmak isteyenler için önce F32 ardından F40 yüklemeleri istenmiş. F51E için herhangi bir uyarı yok. Siz zaten bu uyarı kapsamının dışındasınız. Direkt olarak geçiş yapabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.
Hocam bu video size yardımcı olabilir.
Güncelleme işlemini sırasıyla yapmak daha mantıklı olur. Önce F50 daha sonra diğer sürümü yükleyin.

Hocam nasıl güncelleyeceğimi biliyorum fakat önce F50 sürümüne geçip mi F51E'yi yükleyeceğim? Yoksa direk F51E'ye geçebiliyor muyum? Bir de F51e'ye geçmek mantıklı olur mu yeni sürüm olduğundan biraz tedirginim.

Hocam zaten sırayla yapmayı tavsiye ediyorlar. Önce F50 yükleyip kullanın. Daha sonra karar verirsiniz.

Eski sürümleri kullanıp Bios update yapmak isteyenler için önce F32 ardından F40 yüklemeleri istenmiş. F51E için herhangi bir uyarı yok. Siz zaten bu uyarı kapsamının dışındasınız. Direkt olarak geçiş yapabilirsiniz.

Çözüm
Peki hocam F51E geçmek şu an için mantıklı mıdır? Yeni sürüm olduğundan eksiklikler aksaklıklar olabilir mi?

Peki hocam F51E geçmek şu an için mantıklı mıdır? Yeni sürüm olduğundan eksiklikler aksaklıklar olabilir mi?
Ben Gigabyte b450m s2h modelini kullanıyorum. F51d bios sürümüyle kullanıyorumdu. F51e çıktığında geçiş yapmıştım. Pc açılışı 20 saniyeden 50 saniyeye kadar çıkmıştı. Sonrasında geri döndüm ve bir üst sürüm bios çıkmasına rağmen güncelleme yapmadım. Denemeden bir aksaklık olup olmadığını söylemek güç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…