Gigabyte B450M ile OC yapılır mı?

Taylorn

Kilopat
Sistemim şu şekilde:

Gigabyte B450M
Sapphire RX580 8GB

Ryzen 5 2600 bu sistemde OC yapabilir miyim arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim şu şekilde:

Gigabyte B450M
Sapphire RX580 8GB

Ryzen 5 2600 bu sistemde OC yapabilir miyim arkadaşlar?

Anakartın tam model ismini yazabilirsen, net bilgiler vermeye çalışırım. Yapılabilir diyen arkadaşın sözüne güvenip, hız aşırtma oluyormuş diyep sisteme zarar verebilirsin tavsiye etmiyorum.

Kullandığın model B450M DS3H ise 2600x veya 2700x işlemci ise, yeterli hava akışı ile rahatlıkla (stok hızında) kullanabilirsin. Bu değerler ortalama 3.7 ghz oluyor. Lakin ek olarak 4Ghz yaptığında yani (1.30-1.44) gibi değerlerde kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Gigabyte b450m s2h

@Hangbao amma uzatmışsın yok şöyle olursa böyle olursa tavsiye etmem. Sonuca gelelim B450 soket ile sen yapılamaz mı diyorsun?

Öncelikle bu ılgatı nereden öğrendiniz bilmiyorum ama konuya geçiyorum. B450 kartlarda hız aşırtma yapılamaz gibi bir kelime söylemedim, nasıl çıkardın böyle birşey şüphe konusu. Üst mesajımda modeli bilmediğim için tahmini bir model üzerinden yorum yaptım ve belirli seviye makul ileri seviye makul olmadığı bizzat dile getirdim.

Sizin mantığınız ile konuya bakarsak, her anakart modeline hız aşırtma yapılır modundasınız.

Gigabyte b450m s2h

B450M DS3H ve B450m S2H her iki modelde aynı mosfet yapıları kullanılmış. (4C10N & 4C06N)
Yukarda bahsettiğim mesaj için aynısı geçerlidir.

2700 ve 2600 işlemciyi stok hızlarında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Akabinde 2700x ve 2600x işlemciler stok hızlarında, bu değerler (ortalama 3.7 ghz) oluyor, yeterli hava akımı ile kullanabilirsiniz. Lakin ek olarak (4, 4.2 veya 4.3) Ghz yaptığında yani (1.30-1.44V) gibi değerlerde kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Ayrıca belirtmek isterim ki (M) serisi her anakart modeli malesef ATX modellerine göre, daha ucuz mosfet vb. yapılar kullanıyor. Belirttiğim değerlere kadar sağlıklı ve uzun ömürlü kullanabilirsiniz.

Mosfet yapıları tam olarak neyi etkiliyor?

Mosfet yapıları tam olarak neyi etkiliyor?

VRM, mosfet, heatsink yapıları ne kadar kaliteli ise hız aşırtma kalitesini arttırır. Başka bir kişi hız aşırtma yapmıyorum, şanslıyım diye sevinmesini tavsiye etmiyorum. Çünkü ne kadar kalitesiz yapıları kullanılırsa o kadar sıcaklık artışı olucaktır.

Bu soru ulu orta başka bir konu başlığı altında sorulsa neyse de overclock bölümü başlı başına risk içeren bir başlık iken sen benim mesajımı dikkate alıp aksi yönde tavsiye etmem dersen bende sana bu konunun olması gerektiği şekilde cevapladığımı söylemek zorunda kalırım. Riski kullanıcı buraya konu açarak baştan almış zaten daha neyin tavsiyesi? Olmadı bu konu başlığını overclock tavsiye etmiyoruz diye komple kapatalım gitsin.

Altı çizgili yorumuna gelirsek mühendisler anakartı overclock için yetersiz görse zaten overclock kilitli üretirdi. Kilit açıksa evet her anakarta overclock yapılır modundayım. Overclockta üst limit zorlanmak zorunda değil. Risk almaktan çekinmeyen kişiler sinekten yağ çıkarır olduğu kadarıyla yetinmesini bilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…