Öncelikle bu ılgatı nereden öğrendiniz bilmiyorum ama konuya geçiyorum. B450 kartlarda hız aşırtma yapılamaz gibi bir kelime söylemedim, nasıl çıkardın böyle birşey şüphe konusu. Üst mesajımda modeli bilmediğim için tahmini bir model üzerinden yorum yaptım ve belirli seviye makul ileri seviye makul olmadığı bizzat dile getirdim.
Sizin mantığınız ile konuya bakarsak, her anakart modeline hız aşırtma yapılır modundasınız.
B450M DS3H ve B450m S2H her iki modelde aynı mosfet yapıları kullanılmış. (4C10N & 4C06N)
Yukarda bahsettiğim mesaj için aynısı geçerlidir.
2700 ve 2600 işlemciyi stok hızlarında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Akabinde 2700x ve 2600x işlemciler stok hızlarında, bu değerler (ortalama 3.7 ghz) oluyor, yeterli hava akımı ile kullanabilirsiniz. Lakin ek olarak (4, 4.2 veya 4.3) Ghz yaptığında yani (1.30-1.44V) gibi değerlerde kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Ayrıca belirtmek isterim ki (M) serisi her anakart modeli malesef ATX modellerine göre, daha ucuz mosfet vb. yapılar kullanıyor. Belirttiğim değerlere kadar sağlıklı ve uzun ömürlü kullanabilirsiniz.