Gigabyte B450M Mikrofon Gözükmüyor

aydin182

Hectopat
Merhaba.

Anakartım kaynaklı mı bilmiyorum ama kasaya mikrofon özellikli bir kulaklık taktığımda mikrofonu kullanamıyorum.

Çözümü nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Denetim Masası>Donanım ve ses>Ses>Ses aygıtlarını yönet

Aygıt yöneticisinden ' Ses, video ve oyun denetleyicileri ' sekmesini genişletin ve ekran görüntüsü paylaşın.
Anakart modelinizi belirtin.

Aygıt yöneticisinden ' Ses, video ve oyun denetleyicileri ' sekmesini genişletin ve ekran görüntüsü paylaşın.
Anakart modelinizi belirtin.
Bu şekilde aktif gözüküyor ancak hiçbir şekilde kulaklık mikrofonundan ses almıyor. Ben birkaç ayar karıştırdım onda da pcde hangi müzik çalıyorsa onun sesini almaya başladı mikrofon anlamadım.
Anakarta takılan konnektörün yanlış takılma ihtimali var mı?
Gigabyte S2H B450M anakart modelim.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    1,1 MB · Görüntüleme: 108
Anakarta takılan konnektörün yanlış takılma ihtimali var mı?

Soketin kendine has bir yapısı var. Yanlış takılması mümkün değil.

Realtek kontrol panelinden ön portları aktif etmeyi denediniz mi? Mikrofon ayarlarına kontrol panelinden müdahale etmeyi deneyin.

Denetim Masası > Donanım ve Ses > Realtek HD Audio Yöneticisi

Buradan da ulaşabilirsiniz

C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA - RAVCpl64 - RtkNGUI64

evet binbir zorlukla Realtek uygulamasını yükledim ancak orada da sonuç aynı ne yaptıysam mikrofondan ses alamadım. Müsait olduğunuz bir zaman diliminde 5dk uzaktan bağlantı ile kontrol etmeniz mümkün mü rica etsem?

Ses alabiliyor musunuz? Benim bağlanmam sorunu çözmeyecektir. Sorun donanım kaynaklı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…