Gigabyte B450M - S2H Anakart Isınıyor

ThisisPunisher

Kilopat
Merhabalar. Anakartım başlıkta belirttiğim kart.
Sıcaklık değerlerini kontrol ettiğimde anakart 51 derece gözüküyor. Overclock’lu kullandığım içindir dedim fakat fark ettim ki ekran kartı PCH’in önünü komple kapatmış. Sapphire ITX R7 370 takım ve tekrar baktım 43 dereceler düştü. MSI kart 4GB olduğu için onu kullanıyorum. Afterburner ile ekran kartı fanını %100 yaptığımda anakartın değeri 40 derecelere düşüyor. Diğer sıcaklık değerlerim normal. 51-52 derecelerin anakart için sakıncası olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa içinden bir adet önde bir adette yanda olmak üzere 2 adet temiz hava alan fan ve arka tarafta 1 adet tahliye yapan fan var.

Önde bir tane daha fan yeri varsa, yandakini de oraya takın. Yan kapaktaki fanlar genelde hava akışını bozmaktan başka işe yaramıyorlar.

Kasayı koyduğunuz yeri değiştirebilirsiniz o zaman. Orası biraz dar gibi duruyor. Dışarı atılan sıcak hava sürekli bilgisayarın etrafında dolanıyor ve sürekli artan bir sıcaklık oluyor. Dediğim gibi o sıcaklıklar normal ama biraz daha fazla ısınan donanımlardan oluşan bir bilgisayarınız olsaydı, o zaman daha büyük sıkıntı olurdu. Kasayı biraz daha etrafı açık olacak bir konuma koymayı deneyebilirsiniz. Şu an yan taraftaki fan, arkadan tahliye olan sıcak havayı tekrar kasanın içine çekiyor.

Genel sıcaklığa çok fazla etki edeceğini sanmıyorum. Ama bir deneyebilirsiniz. Birkaç saatlik çalışma sonrasında oluşacak sıcaklıkları biraz daha düşürebilir. Çünkü uzun süre çalıştıkça bilgisayarın etrafı iyice sıcak hava ile doluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…