Gigabyte B450M S2H anakart Secure Boot nasıl kapatılır?

tw0na

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar.

Bir işlem için Secure Boot kapatmam gerekiyor fakat bir türlü yapamadım.

Gigabyte'ın sitesinde aşağıdaki gibi bir kaynak buldum. CSM'yi disable yaptığımda ilk 3 maddeyi yapabildim ama 4.maddeyi yapamadım. Çünkü BIOS'umda Security kısmı veya delete all Secure Boot variables kısmını yok veya bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Please follow the steps below:
  1. Boot and press [F2] to enter BIOS.
  2. GO to [Security] Tab > [Default Secure boot on] and set as [Disabled].

3. GO to [Save & Exit] Tab > [Save Changes] and select [Yes].

4. GO to [Security] Tab and enter [Delete All Secure Boot Variables] and select [Yes] to proceed.

5. Then, select [OK] to restart.

BIOS'unun fotoğrafını atar mısın?
Boot kısmı altında olabilir.

BIOS'unun fotoğrafını atar mısın?
Boot kısmı altında olabilir.
Hocam şu an daki durum bu , not active olarak gözüküyor ama galiba son işlemi yapamadığım için işlemi yaparken hata alıyorum.

Dosya Ekleri

• B4B1C1CC-56CC-42E4-8379-E209633A454C.jpeg
    170,9 KB · Görüntüleme: 136
  • BC92D9DB-9A93-4288-8A83-D94EE32CC142.jpeg
    184,9 KB · Görüntüleme: 145
Disabled yazıyorsa kapalıdır hocam daha fazla yapacağınız bir şey yok ki... Neden kapatmak istiyorsunuz bu arada? Bşaka bir işletim sistemi mi kuracaksınız?

Disabled yazıyorsa kapalıdır hocam daha fazla yapacağınız bir şey yok ki... Neden kapatmak istiyorsunuz bu arada? Bşaka bir işletim sistemi mi kuracaksınız?
''Disable secure boot in BIOS.(Google your motherboard and "how to disabled secure boot" for tutorial) (only need to do this once). This step is not optional. The loader will give you an error if you do not do this.''

Usb üzerinden bir uygulama çalıştırmak için devre dışı bırakmaya çalışıyorum . Fakat kapalı gözükmesine rağmen aynı error code u alıyorum. Yüksek ihtimal ''GO to [Security] Tab and enter [Delete All Secure Boot Variables] and select [Yes] to proceed.'' Bu maddeyi yapamadığım için..

Şu anda kapalı görünüyor. Secure Boot kısmındaki diğer ayarları biraz karıştırın "reset to setup mode" falan deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…