Chipset, Audio ve Realtek LAN driverlerını Gigabyte'ın App Center uygulamasıyla kurdum. Ekran kartımınkisini de Geforce Experience üzerinden en güncel Studio driverını kurdum.
Sistemimi 2020 Eylül ayında topladım ve yaklaşık 2022'nin Ağustos-Eylül aylarına kadar sorunsuz bir şekilde kullandım. Başıma ne geldiyse, depolama amacıyla kullandığım 2 adet 240 GB'lik SSD'lerimi RAID 0 yapmayı düşündükten sonra geldi. Sistemime temiz bir format atayım, SSD'lerimi RAID 0 yapayım, ha bunları yapmışken bir de BIOS güncellemesi de yapayım tam olsun dedim. (BIOS'umu F60 sürümünden F62 sürümüne güncelledim) RAID 0 işleminden sonra sistem hiç açılmamıştı, siyah ekran kalmıştı. Sonrasında RAID 0 yaptığım SSD'lerimi sökerek, sadece ana SSD'imi takıp BIOS ekranına girebilmiştim. Bu sorun kendi kendine çözülmüştü ve windows açılmıştı. Fakat sürekli olarak mavi ekran hatası alıyordum. RAID kaynaklı olduğunu düşünerek RAID'i bozup tekrar temiz kurulum yaptım. Ve kurulumdan bir süre sonra tekrar bir mavi ekran hatası aldım. Daha sonrasında Chipset, Realtek LAN ve audio driverlarını kurunca yaklaşık 3-4 ay boyunca hiç hata felan almadım. Yaklaşık 2 ay önce RTX 3060 ekran kartı satın aldım. Bu ekran kartını taktığım günden bu zamana kadar hatalarla uğraşıyorum. Üst yazımda belirttiğim gibi 2-3 gün önce temiz kurulum yapmama rağmen hatalar devam ediyor. BIOS sürümünden şüpheleniyorum fakat bir yandan da Chipset, Realtek LAN ve audio driverlarını kurunca yaklaşık 3-4 ay boyunca hiç hata almadığım aklıma geliyor. Cidden delirmek üzereyim.