Gigabyte B450M S2H "Core performance Boost" nasıl açılır?

InTheDarkness

Hectopat
Yer
Blackhole
Ryzen 5 1600 AF ile kullanıyorum. CPB ayarı Auto'da, enable seçeneği yok. İşlemciye yük bindiğinde normal şartlarda 3700MHz'de çalışması gereken işlemci 3425MHz'i geçmiyor.

Ryzen 5 1600 AF ile kullanıyorum. CPB ayarı Auto'da, enable seçeneği yok. İşlemciye yük bindiğinde normal şartlarda 3700MHz'de çalışması gereken işlemci 3425MHz'i geçmiyor.

Auto da ise açıktır efendim. Seçenek olarak sadece auto ve disabled var.
Sıcaklığa bağlı olarak ghz otomatik olarak ayarlanır.

Hocam, problem yok. Her işlemci aynı değerde çalışacak diye bir kural yok. Benimki 3.5 olur, sizinki 3.6 olabilir.

Auto'da iken aktif durumdadır. İşlemci sıcaklığı fazlaysa yüksek frekansta çalışmaması gayet normal. Ayrıca kesin olarak 3700'de çalışması gerekmez.
Auto da ise açıktır efendim. Seçenek olarak sadece auto ve disabled var.
Sıcaklığa bağlı olarak ghz otomatik olarak ayarlanır.
Hocam, problem yok. Her işlemci aynı değerde çalışacak diye bir kural yok. Benimki 3.5 olur, sizinki 3.6 olabilir.
Sizce 3.7Ghz 'e OC yapmak mantıklı olur mu? OC için hangi termal macunu önerirsiniz?

Yapılabilir hocam. Arctic MX-4 alabilirsiniz.

Yapılabilir hocam. Arctic MX-4 alabilirsiniz.
Termal macun, tek başına overclock yapmaya daha müsait olacak bir ortam hazırlayamaz. Kule tipi bir soğutucu alıp overclock işine girişmenizi tavsiye ederim.
Şöyle bir problemde yaşadım sizce bunun sebebi anakart mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…