Çözüldü Gigabyte B450M S2H fan kontrolü masaüstünden nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Mother Adana
Daha fazla  
Merhaba. Anakarta 4-pin ile bağladığım kasa fanının RPM değerini BIOS ile istediğim parçanın sıcaklık değerine getirip ayarlayabiliyorum. Fakat bunu masaüstünden program yoluyla yapmak istiyorum. EasyTune denedim açılmadı nedense. Direkt indirebileceğim veya sizin önereceğiniz program linkiniz varsa alırım. Teşekkürler.

Çözüm
SIV, System Information Viewer. Bu program üzerinden fan ayarı yapılabiliyor, anakartın web sayfasından yüklerseniz eski sürüm yüklüyor. Şuan yüklü olan sürümü kaldırın, Gigabyte APP Center uygulamasını indirip oradan yükleyin. App Center ilk aşamada Norton virüs programı dahil her şeyi seçerek yükleme yapmak istiyor ona dikkat edin. Sadece SIV ve EasyTune seçili olsun yeterli.

Masaüstüne simge gelmez, arama yerine yazarak veya başlat uygulamalar listesinde Gigabyte klasörü altında bulabilirsiniz. SIV'ı çalıştırdığınızda ilk açılışta fanları tanımak için en yüksek hıza alıp zamanla hızı düşürecek ve kendisine göre kalibre edecek bu esnada fanların hangi derecede kaç RPM ile döndüğünü tespit ediyor. Manuel fan ayarı yapmanıza gerek olur mu bilmiyorum, SIV içerisinde fanları sessiz veya tam hızda çalıştırmayı sağlayan hazır ayarlar bulunuyor, manuel ayarda yapabilirsiniz tabii.

MSI Afterburner ile ayarlayabilirsin.
MSI Afterburner ekran kartları için geliştirilen bir program.

SIV programı ile yapılıyor. Gigabyte uygulama merkezinde o uygulamayı bulabilirsin.

SIV ibaresi nedir bilmiyorum ama yukardaki linkten indirdim yükledim. Fakat masaüstü simge falan gelmedi. Ben manuel olarak yüklü dosyasından buldum çift tıklıyorum tepki vermiyor. Yeşil zigzag bir simgesi var.

Akşam da bunu deneyim.

SIV, System Information Viewer. Bu program üzerinden fan ayarı yapılabiliyor, anakartın web sayfasından yüklerseniz eski sürüm yüklüyor. Şuan yüklü olan sürümü kaldırın, Gigabyte APP Center uygulamasını indirip oradan yükleyin. App Center ilk aşamada Norton virüs programı dahil her şeyi seçerek yükleme yapmak istiyor ona dikkat edin. Sadece SIV ve EasyTune seçili olsun yeterli.

Masaüstüne simge gelmez, arama yerine yazarak veya başlat uygulamalar listesinde Gigabyte klasörü altında bulabilirsiniz. SIV'ı çalıştırdığınızda ilk açılışta fanları tanımak için en yüksek hıza alıp zamanla hızı düşürecek ve kendisine göre kalibre edecek bu esnada fanların hangi derecede kaç RPM ile döndüğünü tespit ediyor. Manuel fan ayarı yapmanıza gerek olur mu bilmiyorum, SIV içerisinde fanları sessiz veya tam hızda çalıştırmayı sağlayan hazır ayarlar bulunuyor, manuel ayarda yapabilirsiniz tabii.

MSI Afterburner ekran kartları için geliştirilen bir program.

Çözüm
Çok teşekkür ediyorum.

Bağladığınız fanlar PWM özellikli olmalı bunu unutmayın daha sonrasında SIV ile yapabilirsiniz. Ancak PWM özelliği varsa otomatik ayarlanır zaten.
Konu sahibi BIOS üzerinden kasa fan hızını değiştirebiliyormuş, muhtemelen SIV'da da problem yaşamayacaktır.

Bağladığınız fanlar PWM özellikli olmalı bunu unutmayın daha sonrasında SIV ile yapabilirsiniz. Ancak PWM özelliği varsa otomatik ayarlanır zaten.
Oyun dışında yaptığım işlemler, işlemci sıcaklığını 40-58 derece arası yapıyor. Bu da fan hızının ses sınır ayarında tam. Bi ses var bi ses yok gibi düşün. Yani fanın sesini sabitleme gibi bir ayar çekmeye çalışacağım SIV ile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…