Gigabyte B450M S2H Jumper Yok

mgoksu

Kilopat
Öncelikle merhabalar, O.C yapmaya çalışırken anakart sanırım kendini kilitledi. Ondan sonra BIOS'u sıfırlamak için BIOS pilini çıkarttık, işe yaramadı. Daha sonra CMOS sıfırlamayı denedik. İnternetten baktık fakat her yolu denememize rağmen olmadı. Internette 2 türlü CMOS sıfırlaması vardı;
1.3 Pinliler için Jumper'in yerini değiştirmek
2.2 Pinliler için iletken bir madde değdirmek.
Ama bizde Jumper yoktu ve 2. Seçeneği denediğimizde de olmadı. İşlemci yanmış olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İki pinli ise ve jumper yok ise şöyle deneyin (3 pinli ise de deneyin fakat hangi iki pin olduğunu bilmiyorum)
1) ilk önce psu kablosunu çıkarın (psu kapama tuşunu kapatın demiyorum kabloyu psu dan çıkarın)
2) kabloyu çıkardıktan sonra bilgisayarın power tuşuna bir kaç defa basın statik elektrik falan varsa boşalsın diye
3) şimdi de iletken bir malzeme ile (mesela kontrol kalemi) iki pine 8-10 saniye dokunun

böyle yaparsanız biosu sıfırlamış olursunuz.
Bu arada bu söylediklerimi yapmak için bios pilini çıkarmaya gerek yok.
Söylediklerimin hepsi tarafımca biosu sıfırlamak için denenmiş ve kesin çözüme ulaşmıştır.

Anakart PSU'ya bağlı değilken, herhangi bir elektrik yokken nasıl oluyor da iki pini birbirine temas ettirerek sıfırlamaya dair komut verildiğini anlamadım işin doğrusu. PSU'yu çıkartınca oluşan bir tesadüf olduğunu düşünüyorum sizin durumun.

BIOS pili sayesinde. BIOS pilini çıkartıp 5 dakika kadar beklerse muhtemelen konu sahibinin sorunu da çözülecektir. Ben de aynı sorunu yaşamıştım.

Bios pili sayesinde. Sadece dün akşam iki kere denedim ve sonuç başarılı. Zaten anakartların o bakmadığımız kitapçıklarında da ingilizce olarak aynen böyle söylüyor. Bakabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…